L’OPOSICIÓ DENUNCIA FALTA DE CONSENS PER TRIAR NOU JUTGE DE PAU

654

Junts Avançam, Alternativa i Unides Podem denuncien a través d’un comunicat de premsa la falta de consens per triar qui ha de ser el nou jutge de pau, a l’hora que acusen el batle Bartomeu Cifre Ochogavia d’amiguisme en voler col·locar en el càrrec un dels seus col·laboradors de campanya.

Des de l’oposició senyalen que la convocatòria s’ha fet “sense gaire publicitat ni renou. Apunten també que els aspirants havien d’adjuntar un currículum vitae i que l’elecció d’aquesta figura es fa per Ple, “en concordança de tots els seus membres actuals, per evitar que no hi hagi cap tipus de favoritisme, i de fet sempre ha estat una decisió que s’ha consensuat entre tots els partits del consistori. Fins ara”.

Els tres partits de l’oposició informen que “el dilluns es va celebrar la Comissió Informativa prèvia al ple de divendres i, sense que ni tan sols figurés a l’ordre del dia, el batle Bartomeu Cifre Ochogavia va introduir aquest punt, va dir que s’havien presentat 14 candidats i que la proposta que es duia a ple (on té majoria absoluta) era que es nomenàs Martí Ochogavia Mayol”.

Per als partits de l’oposició, “la gravetat de l’assumpte rau en el fet que la persona escollida, en Martí Ochogavia, ha estat un estret col·laborador del batle en la seva campanya electoral, tant que així li va agrair públicament l’actual batle tant en l’acte de final de campanya com en el discurs d’investidura, tal com es pot comprovar veient els vídeos que estan penjats al perfil de Tots per Pollença, així com també se’l veu a la fotografia «de família» de la nit de les eleccions celebrant els resultats de Tots per Pollença”.

PUBLICITAT

A més a més, apunten des de l’oposició “aquesta decisió unilateral del batle a la Comissió Informativa es va prendre sense que poguéssim haver tengut l’oportunitat de veure cap document, ni poder consultar els currículums del candidats, ni per suposat haver convocat cap reunió prèvia per, amb consens, examinar totes les candidatures i escollir, conjuntament i amb criteris objectius de trajectòria, la persona més idònia”.

Per la seva banda, el batle Cifre Ochogavia ha assegurat que “els expedients han estat a exposició pública, a l’abast de tothom. Per tant, si no han anat a consultar-los, ha estat perquè no han volgut”.

L’oposició també retreu els criteris que s’han seguit per a l’elecció del jutge de pau. En aquest sentit, demanat “al batle quins criteris justificaven l’elecció d’aquesta persona, va quedar clar que era la seva elecció personal: que ni havia entrevistat a cap dels altres candidats, que no hi havia criteris objectius ni baremació. És evident que el batle està tornant el favor pels vots que li pogués haver fet guanyar. Per exemplificar la poca consistència objectiva que té la proposta del batle, va utilitzar com argument que es descartaven candidatures per la joventut d’algunes persones… on està reflectit que l’edat sigui un criteri d’inclusió o d’exclusió de la convocatòria, més enllà del fet que siguin major d’edat?”

Cifre Ochogavia recorda la vinculació política dels darrers jutges de pau, “sense anar més enfora, l’actual jutgessa de pau, Rosario Sànchez, és afiliada al PSOE i l’anterior jutge de pau, Joan Franch, també ho va ser per raons polítiques”.

A la nota de premsa de l’oposició, afegeixen, però, que “la persona triada pel batle, no és cap desconeguda; ben al contrari. En Martí Ochogavia va ser regidor de Serveis i segon tinent de batle, per la candidatura UM-UNPI, durant el mandat 2007-11 i la seva gestió era escandalosa: indiferència absoluta cap a la Llei de Contractació, encàrrecs de feines a empreses amb vincles familiars sense ni abstenir-se, confusió entre allò públic i allò privat… És evident que no és el perfil idoni per a un Jutge de Pau. Tan greu era la situació que partits tan allunyats ideològicament com Alternativa, el PSM, el PP o UMP varen signar una moció de reprovació contra ell per la seva gestió, i ara aquests dos darrers partits el nomenaran Jutge de Pau? Una evidència més que amb aquest nomenament s’estan pagant favors”.

Per a Cifre Ochogavia, aquests retrets de l’oposició són fora de lloc. De fet, els diferents partits polítics que conformen l’equip de govern, estan d’acord amb la candidatura de Martí Ochogavia Mayol. I, en qualsevol cas, els partits de l’oposició “haurien d’esperar a veure com actua el nou jutge de pau, abans de desqualificar-lo”, diu Cifre Ochogavia.

Per la seva banda, Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem conlouen la nota de premsa amb un agraïment a l’anterior jutgessa de pau, Rosario Sànchez i l’exigència “a l’equip de Govern que retiri la proposta de jutge de pau titular actual que vol dur a Ple ordinari de divendres 24/07/2020 i retorni al camí del diàleg per triar una figura de consens i que sigui plenament defensada per tots els membres de la Corporació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT