L’OFICINA ANTICORRUPCIÓ INVESTIGA LA VACUNACIÓ DE LA REGIDORA DE SERVEIS SOCIALS DE POLLENÇA

268

La vacunació de la regidora de serveis socials de Pollença, Francisca Cerdà, és el primer cas de possible vacunació irregular que investiga l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears (OAIB), després de declarar-se competent per investigar aquests tipus de casos. La OAIB va emetre ahir un comunicat al qual afirmaven que “Les vacunes constitueixen un recurs sanitari finançat amb fons públics” per tant, la llei atribueix a l’Oficina Anticorrupció les competències i recursos necessaris per investigar els casos de suposades vacunacions prematures de càrrecs públics. Segons ha explicat l’OAIB “En els casos més greus es podrien haver arribat a cometre infraccions disciplinàries” o, fins i tot “penals en supòsits, entre d’altres, d’apropiació indeguda”. L’Oficina Anticorrupció conclou el comunicat amb el següent paràgraf: “des de l’Oficina entenem que les transgressions en aquest excepcional procés no han de quedar sense una resposta proporcionada a la gravetat de la infracció prèviament prevista en les normes. En cas contrari, es podria generar una percepció d’impunitat que contribuiria a perpetuar el risc que es pretén evitar.”

La denuncia a la regidora pollencina és l’ùnica de possible vacunació irregular que ara mateix investiga l’OAIB

Aquestes declaracions de l’OAIB arriben després que fa poc més d’una setmana el Partit Popular de les Balears sol·licitàs des del Parlament que l’Oficina Anticorrupció investigàs la possible vacunació irregular de càrrecs de la Conselleria de Salut i del Consell de Mallorca. Es dóna la circumstància, però, que l’única denuncia de possible vacunació irregular que arribat de moment a l’OAIB, és la que enviaren els partits a l’oposició a l’Ajuntament de Pollença respecte de la vacunació de la regidora Cerdà i de les 38 PCRs que es realitzaren tant ella, com el batle, Bartomeu Cifre. Respecte dels casos de la Conselleria de Salut, l’oficina anticorrupció està a l’espera que el Parlament es pronuncii sobre la petició realitzada pel PP.

Posicions oposades al consistori pollencí

Cal recordar que la regidora de Serveis Socials de Pollença forma part del partit Tots per Pollença, que governa al municipi amb el suport de dos regidors d’Unió Mollera Pollencina, un del PP i un del Pi. Si en un principi els representants dels partits es manifestaren comprensius en diferents mitjans amb la seva companya al govern municipal, aquesta setmana el regidor del Pi ja s’ha desmarcat de la posició inicial amb un comunicat al qual rebutja la vacunació de la regidora Cerdà.

Arran d’aquest comunicat, els partits a l’oposició Junts Avançam i Podem Pollença han declarat que esperen el vot favorable del regidor del Pi a la moció de reprovació que han presentat pel proper plenari municipal. La moció de reprovació no només va dirigida cap a la regidora de Serveis Socials, sinó també cap al Batle Bartomeu Cifre, per haver-se realitzat els dos PCRs de manera continuada amb càrrec de la sanitat pública, el que consideren un “abús de poder”. A més, els partits a l’oposició acusen el batle i la regidora d’haver ocultat la vacunació i d’haver mentit al respecte.

PUBLICITAT

La regidora defensa que la seva vacunació es va fer seguint estrictament els protocols de la Conselleria de Salut, ja que estava inclosa a la llista de treballadors de la residència que havien de ser vacunats en la primera fase.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT