L’OCB DEDICA EL CALENDARI DE 2021 A XESCA ENSENYAT I PERE “PAVIA”

218
Portada del calendari de 2021 amb el qual l'OCB ret homenatge a l'escriptora pollencina Xesca Ensenyat i l'artista "Pavia".

L’Obra Cultural Balear (OCB dedicarà el calendari de 2021 a l’escriptora pollencina, Xesca Ensenyat, i l’artista Pere “Pavia”. La intenció és retre homenatge a aquestes dues figures de la cultura mallorquina.

Nascuda al Port de Pollença l’any 1952, Xesca Ensenyat Seguí va morir el 2009. Escriptora polifacètica, es donà a conèixer primer com a poeta i després com a prossista. Algunes de les seves novel·les, de fet, foren premiades. Aquest és el cas de L’amagatall de guipur, Premi Ciutat de Manacor 1976; Villa Coppola, Premi Ciutat de Palma 1985; Quan venia l’esquadra, Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil 1994 o Massi vi per a un sol calze, Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 1994.

Oradora implacable, Ensenyat va ser una bloguera pionera amb “L’hidroavió apagafocs”, un espai on publicava escrits diversos i capítols de la novel·la Babalusa, la medusa, inèdita encara quan fa més de 20 anys del seu traspàs.

Artista eclèctic, Pere Martínez Pavia va morir aquest 2021. Conrea tots els camps de l’art: escultura, il·lustració, dibuix, pintura, dramatúrgia, fotografia… I, a més a més, es relacionà amb la intel·lectualitat mallorquina transgressora per reivindicar el català en temps de Franco.

PUBLICITAT

Des de l’any 1967, l’Obra Cultural Balear edita un calendari en homenatge a diferents persones del món de la cultura. El calendari de l’any passa es va dedicar a la filòloga Aina Moll. En total, es repartiren 3.000 còpies entre les delegacions de l’OCB i durant la Nit de la Cultura. Aquest 2021, el calendari també es repartirà entre els socis de l’OCB i també entre les delegacions. Ara bé, la celebració de la Nit de la Cultura està pendent de la situació sanitària derivada de la covid-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT