LLIBRES, TERTÚLIES, COMERCIANTS, TEATRE I DINARETS

56

El mes de setembre es tanca en cap de setmana, un cap de setmana amb activitats tan diverses com presentacions de llibres, tertúlies ornitològiques, noves de l’associació de comerciants, teatre al Museu i la paella d’AFAMA.

Un país anomenat Nosaltres d’Antoni Trobat

Avui, divendres, 28 de setembre, a les 20 hores, a l’Ateneu (c. del Metge Sureda), hi haurà la presentació d’Un país anomenat Nosaltres d’Antoni Trobat. A més de l’autor, conduiran l’acte el batle de Pollença, Miquel Àngel March, i el professor i ex-regidor de l’Ajuntament, Pepe García.

Un país anomenat Nosaltres és la primera aventura editorial d’Antoni Trobat, qui, entre el 2016 i el 2018, ha anat publicant els textos a la secció d’opinió de l’Ara Balears. Aquest compendi d’opinions vol convidar a l’optimisme i a construir, en clau col·lectiva, democràtica i inclusiva, la Mallorca del segle XXI. Per això, Antoni Trobat a través dels seus articles esmena, amb interrogants i fugint del dogma, algunes de les grans qüestions que afecten les illes Balears i Pitiüses d’avui. La identitat, la memòria històrica, la cultura, les lluites populars o la construcció d’allò comú són temàtiques recurrents que, amb voluntat de generar debat, l’autor deixa sobre la taula.

PUBLICITAT

Antoni Lluís Trobat (Palma, 1981) estudià Història a la Universitat de les Illes Balears (UIB) i a la Universitat de Barcelona (UB). S’ha dedicat professionalment a la gestió cultural i del tercer sector, les relacions internacionals, el periodisme i la comunicació. Fa dotze anys que viu a Barcelona. Actualment és responsable de cooperació i relacions internacionals al Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN). Escriu periòdicament a l’Ara Balears, Crític, la Jornada, El Temps i Nationalia.

Presentació de la nova campanya de l’Associació de Comerciants de Pollença

Avui, divendres 28 de setembre a les 20 hores és presentarà a l’Edifici Miquel Capllonch del Port de Pollença la nova campanya de l’Associació de Comerciants de Pollença. L’acte començarà amb la presentació d’un nou vídeo promocional i després hi haurà un petit concert de la Banda de Música de Pollença. Entre i entre hi haurà una xerrada d’Oriol Cesena, consultor especialista en assessorament i orientació en els camps del comerç local, el turisme i la promoció econòmica, i autor del document “Mesures i accions per a l’enfortiment de l’associacionisme i del comerç de Pollença”. Per als comerciants aquest acte és d’especial rellevància perquè marcarà l’inici d’una nova etapa en què es pretén professionalitzar l’Associació, incrementar els seus serveis i ampliar el nombre d’associats.

“El busqueret coallarg, biologia i distribució” per Cristina Fiol

Demà, dissabte 29 de setembre, entre les 15’30 i les 16’30, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, la biòloga i i informadora del Centre, Cristina Fiol sobre “El busqueret coallarg, biologia i distribució”.

Aquestes xerrades-cafè estan obertes a tothom que estigui interessat en compartir un cafè amb entesos sobre l’actualitat de les espècies d’aus més emblemàtiques i parlar sobre aquestes aus per respondre dubtes i altres qüestions al respecte. El Centre de Turisme Ornitològic de la Gola és al carrer Temple Fielding, sense número del Port de Pollença.

“Una visita mortal” al Museu de Pollença

Demà, dissabte 29 de setembre, a les 18 hores i a les 19’30 hores, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el grup TeatrEros acompanyarà el públic que vulgui fer “Una visita mortal” pel Museu de Pollença.

Totes les persones que vulguin assistir-hi han de reservar plaça, ja que, si bé l’entrada és gratuïta, les places són limitades. Per això, poden telefonar al 971531166 o bé enviar un correu electrònic a la següent adreça: auxmuseu@ajpollenca.net

Dinar en motiu del dia mundial de l’Alzheimer

El 21 de setembre va ser el dia mundial de l’Alzheimer, i per aquest motiu l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer de Pollença (AFAMA) ha organitzat un gran dinar al Claustre del Convent, que tindrà lloc el diumenge 30 de setembre. Els tiquets, que ja es poden adquirir a AFAMA i a les associacions de persones majors de Pollença, té un cost de 12 euros per als majors de 8 anys, i 6 euros per als més petits. El dinar començarà a les 14 hores i hi haurà paella, postres, gelat, beguda i cafè. Els comensals hauran de dur plat, coberts i tassó.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT