L’IB-SALUT ANUNCIA EL PROJECTE DEFINITIU DEL PAC DE POLLENÇA

644
Fotomuntatge del futur Centre de Salut de Pollença. Foto: Diario de Mallorca.

L’IB Salut anuncia que disposa ja del projecte definitiu del futur Centre de Salut de Pollença i ho fa “després d’un mes d’haver passat la informació a Batlia, sense haver obtingut resposta”, senyala el regidor de Junts Avançam, Antoni Cànaves. De fet, el mateix Cànaves comenta que “abans de començar el Ple ordinari de setembre, sabent que feia dies que disposava d’aquesta informació sobre el projecte del futur Centre de Salut, li al Batle demanàrem quan el presentaria. Encara és l’hora que hagi dit res. Per això, des d’IB-Salut, han decidit anunciar-ho i llevar dubtes del mig sobre la construcció d’aquestes instal·lacions”, ha senyalat Cànaves.

Amb el projecte definitiu del Centre de Salut, l’IB-Salut està en condicions d’iniciar els tràmits per licitar les obres de construcció de l’equipament que, després de molts estires i amolles, es farà al solar de can Conill.

De fet, la licitació es traurà a principis de 2021 i, quan l’adjudicació de les obres sigui definitiva, el Govern demanarà la llicència d’obres a l’Ajuntament. Per tant, les obres podrien començar a finals de 2021 mateix amb un pressupost de 3’5 milions d’euros que sufragarà íntegrament el Govern de les illes Balears.

Imatge de la zona d’espera del futur centre sanitari de Pollença. Foto: Diario de Mallorca.

El projecte

El projecte del Centre de Salut ha estat projectat per l’estudi arquitectònic Carles Enrich Studio SLP, guanyador del concurs d’idees per a la construcció d’aquestes intal·lacions a Pollença. L’1 d’octubre de l’any 2018 es va presentar a la Sala de Plens de l’ajuntament de Pollença.

PUBLICITAT

L’edifici disposarà de 24 consultes i tendrà una superfície de 1.800 metres quadrats, tres vegades més que l’actual centre sanitari les instal·lacions del qual, a més de ser obsoletes, són insuficients per atendre la població pollencina.

A més a més, contempla l’habilitació de sis consultes de medicina general, set d’infermeria, una de pediatria, una d’enfermeria pediàtrica i dues consultes polivalents per realitzar espirometries i ecografies. També es destinarà un espai de 200 metres quadrats per la Punt d’Atenció Continuada, que contarà amb dues consultes d’urgències, box de crítics, sala de cures, sala de cirurgia menor i un espai destinat als professionals del servei d’urgències.

El futur equipament comptarà a més a més d’una zona destinada a l’atenció obstètrica, amb una consulta de comare, una zona de rehabilitació amb dues consultes de fisioteràpia i una unitat de salut bucodental, amb una conseulta d’odontologia i una altre d’higienista.

Segons destaca l’IB-Salut, el projecte s’ha dissenyat tenint en compte els criteris de construcció racional i energètica i inclourà una coberta de vint metres quadrats de panells solars fotovoltaïcs que produiran fins a 6’9 Kwh anuals, “suficient per aportar el 100 per cent de l’energia elèctrica necessària per a la il·luminació del centre”. La volumetria, amb planta baixa i primer pis, és “sensible a l’entorn”. Comptarà amb dos patis centrals a partir dels quals s’organitzaran els accessos a les diferents sales.

Recreació de l’interior dle futur centre sanitari que es construirà a can Conill. Foto: Diario de Mallorca.

Enmig d’estira i amolles

Després d’anys d’estira i amolles, la presentació del projecte definitiu per a la construcció del centre de salut es fa enmig d’estira i amolles entre els dos principals grups polítics de l’ajuntament de Pollença, Junts Avançam, que va cedir el solar de can Conill a la conselleria de Salut per a la construcció del PAC, i Tots per Pollença que s’hi va oposar apel·lant que era més indicat el solar de can Bach.

Tanmateix, però, l’IB-Salut ho va tenir clar des del primer moment, quan l’Ajuntament aleshores presidit per Miquel Àngel March proposaren tres solars entre els qual can Bach i can Conill, així com un tercer ubicat al Camp d’en Costa. Des del primer moment, IB-Salut va apostar pel solar de can Conill en reunir les condicions físiques i urbanístiques més adequades per contruir el Centre de Salut.

De les moltes traves que posaren els partits que, durant la passada legislatura, formaven part de l’oposició, sembla que l’únic regidor del Partit Popular (PP), David Alonso, ha reobert el contenciós contra l’acord municipal de cessió del solar de can Conill adoptat el 2017 que, a principis d’aquesta legislatura i ja des del govern, optaren per retirar. En aquest sentit, el regidor de Junts Avançam, Antoni Cànaves, senyala que “és un terme jurídic que, des de l’actual equip de govern, supòs han mantigut com a mesura de pressió política”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT