L’ESTAT OBRE LA PORTA ALS TURISTES BRITÀNICS

412
Turistes a l'aeroport de Son Sant Joan. Foto: IB3 notícies.

Sis vols procedents de Gran Bretanya aterraren ahir, 24 de maig, a l’aeroport de Son Sant Joan, a Palma. D’aquesta manera, es materialitzava l’anunci del president espanyol, Pedro Sànchez, a FITUR 2021: els turistes britànics poden entrar a l’Estat espanyol sense necessitat d’haver de passar cap prova sanitària.

Tanmateix, però, el govern de Gran Bretanya considera l’Estat espanyol com a un indret potencialment perillós, motiu pel qual els turistes britàncis que visitin Espanya hauran de fer quarantena en tornar a casa, perquè el Govern britànic manté Espanya en la llista de països en nivell taronja.

I si l’executiu de Boris Johnson recomana no viatjar a Espanya si no és totalment necessari, la principal associació de touroperadors i agències de viatges britànica també ha recordat que tots aquells passatgers que visitin Espanya en contra de la recomanació del Govern britànic, no podran contractar una assegurança de viatge.

És més, tant França com Alemanya, s’han mostrat recelosos a mantenir el Regne Unit a les llistes de països segurs. En aquest sentit, els preocupen les noves variants del coronavirus, molt especialment l’índia.

PUBLICITAT

Països “segurs”

A més dels turistes del Regne Unit i Irlanda del nord, també els turistes provinents d’Austràlia, Nova Zelanda, Israel, Singapur, Japó, Corea del Sud, Tailandia, Xina i Ruanda tenen les portes obertes, tal i com especifica l’ordre ministerial publicada al BOE.

I és que tots aquests països han passat a ser considerats com a segurs. Per això, els ciutadans que visitin l’Estat espanyol no s’hauran de sotmetre a cap tipus de control sanitari. De fet, el president Sànchez va dir que “Espanya estarà encantadíssima d’acollir-los i seran benvinguts sense restriccions ni requisits sanitaris”.

Simón, preocupat

Lluny de les conseqüències econòmiques que pot tenir aquesta mesura sobre el sector turístic, l’epidemiòleg del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va demanar rebaixar el nivell d'”eufòria” i es mostrà precupat per la publicitat de dir que “vengui tothom”

Simon reconeix que l’obertura al turisme britànic “no és un problema excessiu” però “hauríem de rebaixar el to”. I és que, si bé la situació al Regne Unit és millor que a l’Estat espanyol, hi ha el problema de les variants britànica i índia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT