L’ESPAI ARTESANAL DE POLLENÇA ÉS CONSOLIDA

496

“L’Associació Artesanal de Pollença és l’única entitat municipal d’aquest tipus que hi ha a Mallorca i s’han d’incentivar iniciatives com aquesta”, així ho ha afirmat el Conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, a la visita institucional que ha fet avui de matí a l’Espai Artesanal. Ho ha fet acompanyat de la directora insular de Comerç i Artesania, Marta Jordà, i el Batle de Pollença, Bartomeu Cifre. Alzamora ha destacat el suport de la institució Insular als artesans amb ajuts a la formació, innovació tecnològica i promoció. Segons ha afirmat el conseller, aquest darrer any, el consell de Mallorca ha subvencionat amb 9.000 euros a l’Associació d’Artesans. Una subvenció que han servit principalment per la compra de mobiliari per a l’Espai Artesanal.

L’Espai Artesanal és un centre gestionat pels propis artesans dedicat a l’exposició i venda de productes artesanals fets a Pollença. Ocupa un local de dues plantes situat al carrer Sant Domingo ben davant el Claustre. Va néixer a mitjans del més d’agost del 2020, com un projecte temporal semblant al de la botiga efímera que és va fer el Nadal del 2019 a la Taverna dels Jardins Joan March. Però la situació generada per la pandèmia, que ha fet suspendre totes les fires i molts mercats, i la participació de cada vegada més artesans ha consolidat el projecte i ha fet que tingui continuïtat en el temps.

Actualment participen a l’espai artesanal 13 empreses o entitats del municipi: Aromes del Mediterrani (sabons naturals i aromateràpia), Can Corretja (graneres i productes de fibres naturals), Can Vidalet (Vins d’elaboració artesanal), PRODIS (Ceràmica i altres productes artesanals), Formatges Tramuntana (formatges i iogurts de llet de cabra), Mestre Paco (mobles i decoració), Mimarte (bijuteria amb materials recuperats), Mosaics Mallorca (mosaics i complements), Saó (tap de cortí), Tartes Pont Romà (productes de pastisseria), Teixits Vicens (tèxtils) i UnaJoya (Joies).

Cal destacar que l’Associació d’Associació d’Artesans de Pollença va signar un conveni amb el Centre Ocupacional l’Alzinar (PRODIS) per vendre el productes que elaboren els usuaris del centre a l’Espai Artesanal i col3laborar en activitats relacionades amb l’artesania.

PUBLICITAT

Fins ara han estat els propis artesans que han atès la botiga, però tenen en marxa la creació de al manco un lloc de feina pel qual es prioritzarà la contractació de persones que pertanyin a col·lectius vulnerables i/o en risc d’exclusió social.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT