L’ESCOLETA A CAN BACH I L’ESTACIÓ DE BUSOS A CA LA GRAN CRISTIANA

224

Com bé heu endevinat, aquesta era la innocentada de 2019.

En una nova mostra de responsabilitat, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, recondueix la situació i, després de cedir amb el Centre de Salut que, finalment, es farà a can Conill, informa que l’Escoleta municipal es farà al solar de can Bach, tradicionalment anomenat l’Hort del camí del Puig, i l’estació de busos als jardins de ca la Gran Cristiana.

Aprofitant que el decret 1/2018 del Govern de les illes Balears, permet la construcció d’edificis amb finalitats educatives o sanitàries dins solars no urbans, Cifre Ochogavia ha senyalat que les cases de l’Hort del camí del Puig seran restaurades per a convertir-les en la tan necessària Escoleta Municipal per a infants de 0 a 3 anys; sense perdre ni una plaça d’aparcament.

Tot i reconèixer que les cases estan en mal estat, Cifre Ochogavia ha explicat que el fet que sigui una reforma i no una obra nova, facilitarà els tràmits i no s’hauran de redactar projectes d’obra. A més a més, la situació del solar i la prioritat de comptar amb una Escoleta Municipal permetran que es pugui treballar durant els mesos de temporada turística. O sigui que, a principis del curs 2020/21, l’Escoleta pot ser una realitat.

PUBLICITAT

S’hauran de prendre, això sí, mesures de seguretat extremes, perquè els infants no puguin anar cap a la carretera general. En qualsevol cas, s’ha de pensar que el 2023 el Centre de Salut de can Conill serà una realitat i, en cas d’accident de qualque alumne de l’Escoleta, podrà ser atès ràpidament.

Aquest petit inconvenient es veurà compensat en el fet de disposar d’una àrea excepcional ben davant com és ara el solar de l’Hort del camí del Puig que, a més de permetre deixar el cotxe just davant la porta de la futura Escoleta, també servirà per fer-hi activitats de tot tipus. Sense anar més enfora, de cara a les festes de Nadal de l’any que ve, es plantegen instal·lar-hi una pista de gel, perquè grans i petits visquin unes White Christmas. Aquesta qüestió està bastant avançada. Ja n’han fet una recreació fotogràfica i és evident que agradarà a tots els pollencins.

Recreació fotogràfica de la pista de gel que s’instal·larà al solar de l’Hort del camí del Puig

Resolt el tema de l’Escoleta Municipal, el batle de Pollença apunta que compensarà les places d’aparcament perdudes a can Conill al solar de ca la Gran Cristiana. Per això, s’asfaltaran els jardins i s’aprofitarà la Torre i la Taverna com a Estació d’Autobusos. “No serà l’estació de can Villalonga, on tots tenim tan bons records de quan anàvem a les galas de tarde a Marcha Fresca, però estarà prop”, comenta Bartomeu Cifre Ochogavia qui va voler ser molt prudent, perquè “de l’Escoleta Municipal, n’he parlat amb el conseller d’Educació, el pollencí Martí X. March, però de l’Estació d’Autobusos, encara no ho sap ningú”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT