“L’ESCOLA PRESENCIAL ÉS INSUBSTITUÏBLE”

347

Dos germans pollencins conversen. Un és metge especialista en Salut Pública i l’altre, conseller d’Educació del Govern de les illes Balears. Són Joan Carles March i de Martí X. March i parlen sobre educació i coronavirus per als lectors de PUNT iNFORMATIU.

El metge Joan Carles March entrevista al pedagog Martí X. March, conseller d’Educació del Govern de les illes Balears.

Durant la conversa, repassen els fets ocorreguts a partir de mitjan març quan la pandèmia de la covid-19 va obligar d’un dia per l’altre a tancar les escoles i “fer una cosa que mai no s’havia fet: educació digital”, senyala el conseller March, qui, a més a més, destaca que es fa fer en unes circumstàncies insòlites “sense escola, sense poder sortir de casa i establint un contacte digital amb diferents instruments”.

Molt preocupat pels alumnes, Martí X. March adverteix que falta perspectiva per fer l’avaluació seriosa que es mereix aquesta etapa. Tanmateix, però, fa una “valoració positiva, perquè tothom, de la necessitat, n’ha fet virtut”.

Sense defugir de l’autocrítica i amb molta prudència, confessa que ha faltat coordinació amb el ministeri. “Ha faltat un full de ruta”, assegura, “però això és molt bo de dir a toro pasado, però molt difícil de fer quan s’han de prendre decisions molt difícils”.

PUBLICITAT

En vistes al curs 2020/21, el conseller March insisteix en què “la qüestió clau són els alumnes”. Per a ells, ja han començat a fer feina per aquest estiu amb un pla de reforç educatiu (que es reprendrà el mes d’octubre, “perquè ningú no quedi endarrera”) i col·laborant amb els ajuntaments per a les escoles d’estiu, però també planificant un inici de curs per retornar a les aules amb la major normalitat i tranquil·litat possible, sempre amb les pautes sanitàries per endavant. Per això, “des de la incertesa, hem de preveure tots els escenaris possibles en què pot esdevenir l’inici del proper curs”, apunta Martí X. March.

Amb un agraïment “infinit” a tota la comunitat educativa i molt especialment als alumnes, el conseller d’Educació, Martí X. March, afirma que s’estan posant les bases de l’educació del segle XXI, un segle que defineix com “el segle de la incertesa” i que, per això mateix, “entre tots i des de la complicitat, l’esperança… i el povitivisme, l’hem d’impulsar”. En aquest sentit, és molt interessant la defensa de l’escola presencial.

Finalment, afina que “ara és el moment de fer una llei d’educació forta” i, per això, “cal donar més autonomia als centres”.

Escoltau aquesta conversa entre germans, perquè això és només una pinzellada de tots els temes que analitzen Martí X. March i Joan Carles March

.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT