LES TRES DONES DE CAN SALAS I SOR CIFRE DE COLONYA, 1956

625

Aquest 2020, com tantes altres coses, no hi haurà processó de la Patrona. El seny obliga a viure la festa d’una altra manera, d’una manera diferent, passatgera.

L’any 1956, les tres Dones de can Salas varen ser Catalina Solivelles, Margalida Perelló i Àngela Company i es retrataren en un estudi fotogràfic (probablement el de Joan Cerdà de Casa Bestard, però no és segur) amb sor Cifre de Colonya que era Antònia Salas.

Sor Flor Ricomà i les germanes Dolça i Blanca Alzina eren tres beguines que, des de can Salas, varen veure una lluentor al Puig: la Mare de Déu. Sor Elisabet Cifre de Colonya va ser la fundadora de la Casa de Criança de Palma. Si voleu saber més coses sobre aquestes quatre dones, i un parell mallorquí més de pollencines il·lustres i anònimes, podeu llegir l’article de Maria Rosa Albis “Dones invisibles“.

Esperem que l’any que ve el coronavirus tengui cura i que no faltin candidates per fer de Dones de can Salas o d’altres personatges, femenins i masculins, que han teixit la història de Pollença. I així pugui sortir la processó completa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT