LES OBRES A LA PRIMERA LÍNIA “S’ACABEN”, ENTRE COMETES

851
Aspecte del passeig del Port a l'alçada de Llenaira, aquesta setmana. Foto César Samarini.

Entre avui i demà, 4 i 5 de maig, s’havien d’acabar les obres de la primera línia del Port de Pollença i, de fet, el gruix estarà enllestit. Tanmateix, però, els operaris continuaran per allà fins a finals de maig per fer garangoles, instal·lar mobiliari urbà i altres aspectes relacionats amb els acabats. D’aquí que les obres “s’acaben”, entre cometes.
Segons va explicar el batle de Pollença, Miquel Àngel March, “entre avui i demà, acabaran de posar el formigó i llavors posaran una capa de resina que aportarà un altre aspecte al passeig”. Amb aquestes dues tasques, s’acabaran les obres de la primera fase del passeig semipeatonal del Port amb la qual cosa “s’hauran complit els terminis previstos”, va assegurar March.
Respecte les queixes sobre la deixadesa de la zona que s’han sentit darrerament entre la ciutadania, March va ser rotund: “està en obres i, per enmig, hi ha el que és lògic en un espai on es fan feines d’aquest tipus”. A l’hora que va donar a entendre que, durant les properes setmanes, l’empresa s’ocuparà d’adecentar aquell espai.
És més, una vegada, els operaris que han realitzat les obres de la primera línia del Port, se’n vagin, encara quedarà feina per fer. Aleshores, caldrà netejar, pintar les marques vials i fer els passos de vianants elevats que han de salvar les barreres arquitectòniques ara existents, una de les coses que més preocupa els vianants, més enllà de l’estètica, que tampoc acaba de convèncer. Totes aquestes tasques aniran a càrrec de l’Ajuntament per la qual cosa s’ha fet una contractació externa per un valor de 20.000 euros aproximadament.
Segons el batle March, la zona quedarà totalment lliure d’obres a finals de maig. Això no significa que les obres estiguin acabades. De fet, a partir del mes de novembre de 2016, començaran les obres de la segona fase de la semipeatonització de la primera línia del Port de Pollença.
La segona fase de les obres consistirà en l’empedrat del nou passeig que va des de la plaça Enginyer Roca fins a Llenaira, la construcció d’un carril bici i d’un repedrís o muret, així com també la instal•lació de mobiliari urbà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT