LES MONGES DELS SAGRATS CORS DEMANEN AJUDA

1730

Les monges dels Sagrats Cors demanen la col·laboració dels pollencins per cobrir la creixent demanda d’ajuda que viuen algunes famílies després de tres setmanes de confinament. I és que “els problemes s’han fet grossos”, apunta la responsable del Rasper dels Sagrats Cors, Sor Alícia Juan.

En aquests moments, entre el Convent dels Sagrats Cors de Pollença i Càritas del Port es fa el seguiment a una cinquantena de família, de les quals entorn de 40 són al Port. Per aquesta raó, Càritas i Sagrats Cors han intensificat la feina de coordinació. Tant en un lloc com a l’altre, això sí, depenen dels Serveis Socials que gestionen l’ajuda a les famílies necessitades. “Nosaltres controlam un llistat de persones que ve a cercar aliments, però primer de tot cal anar a Serveis Socials”, apunta Sor Alícia.

Amb el confinament, la situació ha empitjorat i “els problemes s’han fet grossos, perquè, si abans venien a cercar aliments, ara vénen perquè no poden pagar la hipoteca, no tenen dret a atur… i panorames molt complexos”, diu Sor Alícia.

A més a més, degut a l’excepcionalitat del moment, s’ha hagut d’aturar la venda de roba de segona mà. De manera que “els nostres ingressos han caigut en picat. Per sort, he de dir que La Caixa, a qui vaig demandar l’ajuda anual del Rasper aquest dijous passat, dilluns mateix em va enviar la documentació i em va donar totes les facilitats per retornar-los-ho emplenada, així que avui hem disposat de 2.000 euros per a les despeses del rebost solidari. Ara bé, si no hagués estat per Colonya, no hauríem pogut disposar del líquid, perquè La Caixa només opera telemàticament. Tot i amb això, tenim doblers per poder anar a comprar”

PUBLICITAT

Les Confraries avancen el donatiu de Nadal

Les Confraries de Setmana Santa, degudes les circumstàncies, avançaran el donatiu que cada any fan per Nadal. Segons el president de les Confraries de Setmana Santa, Mateu Vallori Bravo, apunta que “possiblement els ho duguem demà”.

En aquest sentit, Sor Alícia senyala que “tenim una mancança molt grossa de sucre i arròs” informa Sor Alícia qui també comenta que “a través d’una senyora de Palma tenim accés al Banc d’Aliments de Palma des d’on ja hem fet quatre viatges en tres setmanes. Aquesta mateixa senyora també té contactes amb empreses que ens serveixen directament. Així que, fet i fet, cobrim necessitats”.

Això no obstant, si algú vol aportar sucre, arròs o altres aliments i/o productes de primera necessitat com ara oli, pasta, llegums… poden fer-los-ho arribar al Convent dels Sagrats Cors, al carrer Mallorca, de Pollença.

Per altra banda, Sor Alícia explica que “els hotelers varen fer un donatiu al batle, però no ho puc dir, perquè no ho sé, si va ser important o no” i “l’eroski ha fet vals perquè les famílies pugui anar a comprar no sé si 200 o 300 grams de carn cada setmana o quinze dies. És molt poc”.

Per suposat, també es poden fer donatius en metàl·lic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT