LES DONES GUANYEN EL COMBAT

609

Les dones pollencines, capitanejades pel col·lectiu La Mala Pècora, guanyaren el combat del simulacre de Moros i Cristians amb una incorporació organitzada i lluïda a la placeta de Sant Jordi.

Recuperat el combat de Sant Jordi, seguint la descripció de Ramon Picó i Campamar de mitjans segle XIX, la participació de les dones al Simulacre ha vengut per quedar-hi.
Punt Informatiu no va poder ser a Sant Jordi, però ens han arribat alguns vídeos particulars que volem compartir amb tots vosaltres. Un dels vídeos és de Cati Bosch i els altres dos són de Xesca Seguí i d’Olga Provençal.


Més enllà de la incorporació de les dones, el Simulacre va anar bé. El lloctinent va arribar ben davant la finestra dels Miralls, hi va haver lluita a la plaça de l’Almoina amb en Dragut i se va sentir bé el crit de Joan Mas. L’Ajuntament Vella va sortir al carrer Major, molt prop de Sant Jordi, on s’incorporaren les dones. Des d’aquí i fins a ca n’Escarrinxo, es varen fer diversos combats fins que, a l’antic camp de futbol, els cristians es feren amb la bandera sarraïna i retornaren victoriosos cap a la Vila. El Te Deum i el Puix Patrona varen cloure l’acte més popular de les festes de la Patrona de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT