«LES AJUDES HAN D’ANAR CONDICIONADES A LES MILLORES LABORALS DELS TREBALLADORS»

417
Delia Seguí és membre de la Xarxa de Suport Mutu i la persona que ha fet d'intermediària entre aquesta associació i Punt Informatiu.

L’any acaba i és un bon moment per fer balanç, mirant al passat, però també al futur. Per això, PUNT iNFORMATIU, s’ha posat en contacte amb representants de diferents col·lectius locals per analitzar les fortaleses i febleses del municipi, així com també manifestar els desitjos per a l’any que comença i per al futur.

Avui parlam amb la Xarxa de Suport Mutu de Pollença.

XARXA DE SUPORT MUTU POLLENÇA

La Xarxa de Suport Mutu de Pollença és, probablement, l’associació més joveneta del municipi. De fet, la primera vegada que els pollencins en sentiren parlar va ser durant el confinament més dur, quan les necessitats d’una part important de famílies creixia.

A partir d’aquella llavoreta que se sembrà de manera discreta, Xarxa de Suport Mutu Pollença s’ha anat teixint i fent gran amb maduresa i també en accions. Avui, són moltes les persones, dones sobretot, que conformen la Xarxa i tant els és organitzar per anar a collir garroves com per fer cistelles de Nadal, com recollir material escolar o ajudar a tramitar ajudes. Elles tenen molt clar que «avui són elles qui ajuden i demà poden ser elles les ajudades».

PUBLICITAT

Lluny del paternalisme, la Xarxa de Suport Mutu de Pollença funciona amb valors femenins. En aquest sentit, des de PUNT iNFORMATIU, volem deixar molt clar que, si bé la cara visible d’aquesta entrevista i la persona que va fer d’intermediària va ser Delia Seguí, ella mateixa va insistir molt en deixar clar que l’opinió manifestada a les respostes és col·lectiva i que la feina de la Xarxa de Suport Mutu Pollença és cosa «de tots els voluntaris que s’esforçen un munt».

Quin desig demanau al 2021?
Que tothom tengui els seus drets bàsics garantits (alimentació, habitatge, salut…) independentment del seu origen, gènere o situació administrativa legal.

Què és allò que funciona millor al municipi de Pollença?
Els grups i associacions de voluntariat.

I el que funciona pitjor?
Els que governen estan molt lluny dels problemes reals i de subsistència bàsica que té una part important del poble. Falta empatia, sensibilitat i rapidesa per abordar-ho. També és necessari millorar la coordinació i connectar els tres nuclis urbans del municipi.

Quina és la infraestructura que fa més falta al municipi?
Habitatge a preus accessibles i de protecció oficial. Espais per a les associacions.

Davant la crisi de la covid-19, quina acció local duríeu a terme?
Millorar els serveis socials, afavorir entitats de suport veïnal, donar suport als petits comerços, crear xarxes per afavorir activitats remunerades per a la gent en situació vulnerable.

Com veieu el futur del turisme, el comerç, el sector primari i la cultura?
Es necessitarien polítiques valentes que plantejassin el futur de Pollença, canviant les prioritats, afavorint el sector primari i el petit comerç, els productes de proximitat, la cultura… Les ajudes als diferents sectors, especialment al turístic, han d’anar condicionades a la millora de les condicions laborals dels treballadors, perquè si no, les ajudes aniran només a unes butxaques i no són les de les persones que ho passen pitjor.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT