L’ELEVAT NOMBRE D’ALTES FA BAIXAR LA XIFRA DE CONTAGIS, TOT I HAVER-HI NOUS POSITIUS

545

La coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, informa que, durant el cap de setmana s’han diagnosticat 17 nous contagis de coronavirus i s’handonat 31 altes. Per tant, el nombre de casos actius al municipi de Pollença se situa en 53 infeccions actives per SARS-CoV-2.

Les persones que donen positiu a aquestes proves, però també aquelles que han estat diagnosticades a clíniques privades, reben l’atenció del Centre de Salut per saber com evolucionen.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 54 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 119 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 324’2 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 714’4 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 893 casos de coronavirus.

PUBLICITAT

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

Noves mesures que entren en vigor avui

El Govern va anunciar ahir una seria de noves mesures, algunes de les quals entren en vigor avui.

  • Residències de persones majors: A partir d’avui 3 d’agost per entrar a una residència s’haurà de demostrar que es té la pauta completa de vacunació, que s’ha passat la malaltia els darrers sis mesos o s’haurà de presentar una prova PCR o d’antígens negativa. Els treballadors s’hauran de fer tres proves diagnòstiques setmanals i els usuaris que surtin de la residència hauran de firmar un document al qual es comprometen a relacionar-se amb persones que compleixin amb aquests requisits.
  • Campaments d’estiu: Des d’avui els monitors de campaments d’estiu hauran de passar proves diagnòstiques setmanals, d’ençà de la setmana anterior al campament.
  • Esdeveniments culturals i esportius: A partir del 14 d’agost, per a poder participar a un acte cultural o esportiu, serà necessari comptar amb la pauta completa de vacunació, haver passat la malaltia els darrers sis mesos, o presentar una prova diagnòstica negativa realitzada dins les 48 hores anteriors a l’esdeveniment. Els esdeveniments no podran superar les 1.000 persones a l’interior i les 5.000 a l’exterior.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT