L’ATUR PUJA A POLLENÇA UN 24% EN UN ANY

127
Aturats a Pollença mes a mes. Font:Institut d'Estadística de les Illes Balears (IBESTAT) a partir de dades del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Segons les dades del SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears), aquest mes de març ha finalitzat amb 1008 persones aturades al municipi de Pollença, el que suposa un augment del 23,9% respecte del mateix mes de l’any passat, i un 37,5% més que fa dos anys. Cal tenir en compte que els treballadors amb un ERTO (Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació) no entren dins aquesta estadística. D’altra banda, si ens fixam en les dades mensuals. Aquest augment és molt similar al que ha sofert el conjunt de les Illes Balears on, segons el SOIB, l’atur ha pujat un 24,3% en un any, i un 34% respecte del mes de març de fa dos anys.

Aturats a les Illes Balears els mesos de març dels darrers 9 anys. Font:Institut d’Estadística de les Illes Balears (IBESTAT) a partir de dades del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB)
Aturats a Pollença mes a mes. Font:Institut d’Estadística de les Illes Balears (IBESTAT) a partir de dades del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

D’altra banda, si ens fixam en els darrers mesos, tot i que l’atur ha baixat, les dades no arriben a la categoria d’optimistes i no reflecteixen en absolut l’arribada de la temporada turística. Segons el SOIB a Pollença el mes de març ha acabat amb 22 treballadors més que el febrer, el que suposa un descens de l’atur del 2,2%. A les Illes Balears, aquest descens de l’atur ha estat de l’1,9%.

Afiliacions a la Seguretat Social al municipi de Pollença els mesos de febrer dels darrers 9 anys. Font:Institut d’Estadística de les Illes Balears (IBESTAT) a partir de dades de la Seguretat Social.

Canviant la font de les dades, es pot analitzar el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social que hi ha hagut al municipi de Pollença, tot i que només estan actualitzades fins al mes de febrer. Comparant el mes de febrer del 2021 amb el del 2020, quan encara la pandèmia no havia tingut cap efecte sobre l’oferta laboral, hi ha un descens de 557 afiliacions a la Seguretat Social, el que suposa un 13,7% menys de contractes laborals actius. Aquesta dada supera el descens del 8,2% d’afiliacions que s’ha produït al conjunt de les Illes Balears.

Afiliacions a la Seguretat Social a les Illes Balears els mesos de febrer dles darrers 9 anys. Font:Institut d’Estadística de les Illes Balears (IBESTAT) a partir de dades de la Seguretat Social.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT