L’ASSOCIACIÓ PER LA DEFENSA DEL PORT DE POLLENÇA DENUNCIA NOUS ABOCAMENTS A LA PLATJA

783

Una veïna de la primera línia del Moll i membre de la recentment creada Associació per a la Defensa del Port de Pollença ens ha fet arribar aquestes fotografies del que semblen nous abocaments a la badia. Segons ens indica, les imatges són preses del dia 27 de setembre entre les 12 h i les 19 h tant a la platja d’Albercutx, a l’inici del passeig Voramar, com a la platja de Llenaire, davant l’hotel Uyal. Precisament a aquest punt és on l’Associació el mes d’agost va recollir unes mostres d’aigua que donaren una quantitat de bacteris fecals superior a 8.000 UFC/100ml d’E.coli.

Pel que fa a aquest nou abocament encara no es pot determinar el seu origen i si correspon a aigües fecals, però l’Associació ha contractat al Centre Balear de Biologia Aplicada (CBBA) que està analitzant les mostres que es recolliren el mateix dia de l’abocament.

L’Associació de Defensa del Port de Pollença començarà ara una campanya de captació de socis per poder sufragar les analítiques de l’aigua del Port que s’aniran realitzant periòdicament.

El plenari aprova una moció per a sanejar el Port de Pollença

Al plenari de l’Ajuntament que va tenir lloc el 24 de setembre es va aprovar una moció presentada pel grup a l’oposició Junts Avançam per realitzar un sanejament integral de la xarxa d’aigües fecals i pluvials del Port de Pollença. Aquesta moció, que va ser aprovada amb els vots a favor de l’oposició i l’abstenció de l’equip de govern, sol·licita la difusió completa de les dades i de les analítiques que es realitzin amb totes les seves circumstàncies, ubicacions, protocols, dates i hores. Durant el debat de la moció la regidora de Medi Ambient, Maria Buades, va reconèixer que existeixen abocaments puntuals, però que l’estat de les aigües i el nombre de vessaments no és més elevat que els 5 anys anteriors. El regidor de serveis, Andrés Nevado, va explicar la gran quantitat d’actuacions que s’havien realitzat substituint canonades, introduint càmeres per les conduccions i fins i tot tirant colorant des dels immobles per trobar el punt de connexió de les fecals i les pluvials. Seguidament el batle de Pollença va expressar, després de qualificar la moció de Junts com “oportunista” que: “Fer un pla director no és la panacea” i que el que hi ha són “problemes puntuals”. Per la seva banda el regidor de Podem Pollença, Michael Muller, va demanar que de manera paral·lela a aquestes totes aquestes actuacions es fes una diagnostic integral i llarg recorregut de la xarxa de fecals i pluvials del Moll.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT