L’ASDEPP FA BALANÇ DE 2020 I MIRA CAP AL 2021

332
Badia de Pollença. Foto: Justyna Owczarska.

L’Associació per a la Defensa del Port de Pollença (ASDEPP), l’entitat creada per veïns del Moll per salvar la Badia, fa balanç de l’activitat realitzada durant el 2020 i mira cap al 2021.

Balanç 2020

Durant el passat 2020, l’ASDEPP va elaborar un protocol de recollida de mostres, anàlisi i difusió de resultats. A més a més, ha exposat la situació de contaminació de les aigües de la badia a l’Ajuntament, tant al govern com a l’oposició; a la conselleria de Medi Ambient i a Costes. A més a més, va sol·lcitar un gran pacte per a l’aigua als diferents partits polítics.

Han encarregat 17 analítiques de mostres d’aigua, que ha realitat el laboratori certificat CBBA. Aquestes mostres es recolliren des de la plajta de Llenaira fins a la d’Albercuix. El resultat va donar que 13 mostres no eren aptes per al bany, mentre que les altres 4 sí que ho eren segons la legislació (RD 1341/2007 y RD 734/88). Per suposat, cada vegada que els resultats han demostrar el perill per als banyistes, s’ha donat difusió.

Tot plegat ha suposat una despesa de 864’47 euros, entre analítiques i taxes d’inscripció com a associació. El passat 2020 l’ASDEPP ha recaptat un pressupost de 3.365 euros.

PUBLICITAT

Més enllà d’aquesta feina, representants de l’ASDEPP s’ha reunit amb l’equip de govern i els tècnis de l’ajuntament de Pollença en diverses ocasions. També s’han vist amb l’oposició, concretament amb Junts Avançam, i amb representants de les conselleries de Salut i Medi Ambient. A més a més, s’han reunit amb l’Associació Hotelera de Pollença i participaren en una reunió conjunta amb representants de l’Ajuntament, l’Associació Hotelera, el Reial Club Nàutic del Port de Pollença, Teixit Empresarial i altres.

Pla d’actuació 2021

Amb tota aquesta feina feta, l’ASDEPP avança el pla d’actuació per aquest 2021.

D’entrada, preveuen continuar amb la recollida i anàlisi de mostres d’aigua marina per detectar possibles abocaments.

Fer anàlisi de qualitat ambiental i sanitària del sediment marí i de l’arena de les platges.

Fer un seguiment de les mesures de millora del clavegueram anunciada per l’Ajuntament i del Pla de sanejament integral del Port de Pollença aprovat en sessió plenària de 24 de setembre de 2020.

A més a més, es plantegen treballar amb altres entitats per establir sinèrgies i projectes comuns.

I difondre resultats per donar a conèixer la situació a través de les proves realitzades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT