L’ASDEPP DENUNCIA NOUS ABOCAMENTS I RECLAMA UN PACTE MUNICIPAL PER L’AIGUA

458

L’Associació per a la Defensa del Port de Pollença (ASDEPP) ha enviat un correu electrònic a tots els regidors de l’Ajuntament de Pollença al qual reclamen un gran pacte municipal per dur a terme el Pla de Sanejament Integral de la xarxa de pluvials i fecals de Moll, tal com es va aprovar al darrer plenari.

Analítiques alarmants

Aquest escrit ha estat enviat després de rebre els resultats d’unes noves analítiques realitzades a tres punts de la platja del Moll dia 1 de novembre. Les mostres foren recollides davant l’hotel Uyal, a la zona dels Tamarells i al passeig Voramar a l’endret del carrer Almirall Ferragut. Les analítiques han estat realitzades Centre Balear de Biologia Aplicada i els resultats determinen una presència de la bacteri E. Coli per sobre del màxim recomanat per aigües de bany. L’E.Coli és una bacteri que viu als intestins dels animals de sang calenta i és un indicador de contaminació fecal. En el cas de la mostra recollida davant l’Hotel Uyal el recompte d’E.Coli és de <10000 ufc/100 ml, 20 vegades superior al màxim recomanat de <500 ufc/100 ml. Les altres dues mostres dupliquen el màxim recomenat d’E.Coli.

L’ASDEPP respón a les acusacions d’alterar les mostres

L’ASDEPP ha realitzat nombroses analítiques durant l’estiu i la tardor d’aquest 2020 que també han abocat resultats negatius pel que fa a la contaminació de l’aigua de bany. Dia 9 d’octubre es varen analitzar tres mostres recollides als mateixos punts que abocaren uns resultats molt negatius no només pel que fa a la presència d’E.Coli a l’aigua, sinó també pel que fa a la presència d’enterococs. Segons expliquen de l’ASDEPP,,aquestes mostres foren recollides per tècnics del Centre Balear de Biologia Aplicada i amb presència d’agents del SEPRONA. D’aquesta manera des de l’associació responen així a les acusacions d’alteració de les mostres.

Nous abocaments a Llenaire i al passeig Voramar

Imatge presa al passeig Voramar 109

D’altra banda des de l’associació denuncien nous abocaments a la zona del passeig Londres i al passeig Voramar, on s’observen diversos canals a l’arena abocant presumptament aigües brutes. De l’associació afegeixen que s’han observant nins jugant a aquests canals d’aigua i denuncien que no s’ha actuat tancant aquestes platges.

PUBLICITAT
Platja Tamarells

Reclamen un gran pacte municipal per l’aigua

Al correu electrònic que l’associació va enviar a totes les agrupacions polítiques municipals es qualifica de “lamentable” l’estat de l’auigua de la badia “que ha vist com en els últims anys ha patit una degradació de tal naturalesa que ha comportat la pèrdua gairebé irremeiable de la fauna i flora que abans la poblaven”. Per aquest motiu, aprofitant l’aprovació al ple d’un Pla de Sanejament Integral, demanen “un gran PACTE MUNICIPAL que contempli l’estudi, anàlisi de causes i possibles solucions, de l’estat que presenta l’aigua de la badia, pacte que haurà d’estar suficientment dotat econòmicament, i que haurà de contemplar un Pla general de revisió i, si escau substitució de la xarxa general de pluvials i fecals, per així evitar el que sembla irremeiable”. A més expliquen que seguiran treballant per donar a conèixer a tota la premsa ” un problema que sembla que només aprecia la ciutadania, i no la classe política, que ha mantingut una actitud distant amb aquesta situació”.

Exigeixen una actuació inmediata

D’altra banda l’ASDEPP va remetre una carta al batle de Pollença el 15 d’octubre al qual demanaven la realització inmediata d’un estudi previ de la xarxa de pluvials i de la seva possible connexió amb la xarxa de fecals. A la mateixa carta afegeixen “la reticència a aquest estudi no podríem interpretar-la sinó com la voluntat d’ocultar el que sembla ser una situació desastrosa de les infraestructures en qüestió, i que ens duria a replantejar-nos el nostre posicionament amb relació a la nostra relació amb l’Ajuntament”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT