L’ÀNIMA DE FORMENTOR

766

Dia 24 d’agost de 2009, l’hotel Formentor va complir 80 anys. La celebració va consistir en un acte senzill durant el qual es va presentar un llibre que recull l’octogenària història d’un dels símbols del turisme a les illes Balears.
Il•lustrat amb magnífiques fotografies de l’època i del paisatge de Formentor, el text redactat per l’escriptora Carme Riera retrata l’evolució d’aquell somni, utopia com en diu el títol del bell volum, d’Adan Diehl que es convertí en realitat el 24 d’agost de 1929.
A través de les planes de Formentor, la utopía posible, el lector descobrirà moltes coses sobre el fascinant hotel pollencí, però sobretot se n’adonarà que l’ànima de Formentor ha estat i continua essent el personal, professionals de bons de veres que són conscients i saben que una clientela tan especial mereix un tracte d’excepció.
Aquest bon quefer dels professionals de l’hotel Formentor, en molts de casos, s’iniciava molt prest. El grum, o mosso d’hotel, és un bon exemple de la formació d’un professional en potència. I és que, des d’aquesta posició, molts dels grans treballadors de l’Hotel anaren ascendint posicions.
L’infant de la foto és Antoni Expósito qui com tants altres va començar fent de botones i acaba de cap de sala, tota una vida professional dedicada a l’Hotel Formentor.

Foto cedida per Antoni Expósito.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT