L’AJUNTAMENT VOL RECUPERAR LA BADIA AMB FONS EUROPEUS

374
Badia de Pollença. Foto: Justyna Owczarska.

A través d’una nota de premsa, l’ajuntament de Pollença avança que vol posar en marxa el projecte de recuperació de la Badia a través dels fons europeus. Per això, proposa destinar aquests fons a un pla d’ajudes de recuperació mediambiental.

Tot plegat, es va acordar durant la reunió que, ahir horabaixa, varen matenir membres de l’Ajuntament, del Reial Club Nàutic i de l’Associació Hotelera de Pollença, amb l’l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) a fi de tractar sobre el projecte de recuperació.

Arran de la sol·licitud de l’Ajuntament, l’IMEDEA elaborarà un estudi inicial per analitzar, científicament, els condicionants que afecten el medi marí i terrestre de la Badia de Pollença.

Assistiren a la reunió amb el representant científic titular de l’IMEDEA, Gotzon Basterretxea, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia; el delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, així com els presidents del Reial Club Nàutic i l’Associació Hotelera de Pollença, Mateo Dupuy i Jaime Salas, respectivament.

PUBLICITAT

L’objectiu d’aquesta reunió era analitzar, juntament amb els responsables científics, la situació i problemàtica mediambiental que actualment pateix la badia de Pollença. Però també sol·licitar, a través dels fons europeus, un pla d’ajudes per a la recuperació global de la zona afectada.

Tal i com ha declarat el batle “la reunió va ser molt productiva”. De fet, “creim que ara és el millor moment per sol·licitar aquestes ajudes, perquè estam segurs que amb la tot just creada Conselleria de Fons Europeus del Govern de les Illes Balears, sorgeix un organisme més per vetlar pels interessos dels municipis de les illes, i per tant creim que això ajudarà al fet que els fons repercuteixin en la millora de la badia”, ha afegit Cifre Ochogavia.

El primer pas per sol·licitar els fons europeus és presentar un projecte global de millora i recuperació de la badia de Pollença. Per això, l’IMEDEA s’ha compromès, a petició del consistori pollencí, a efectuar un estudi de tots els condicionants científicament provats que poden afectar el medi marí i terrestre de la badia.

“Primer toca analitzar i després abordar les solucions”, per això, ha destacat el primer edil, “l’estudi de l’IMEDEA és realment important per saber, realment i basant-se en arguments científics, quins són els problemes que requereixen solució”.

Una solució, ha explicat Bartomeu Cifre Ochogavia, que no sols depèn de l’Ajuntament de Pollença, atès que la responsabilitat de la badia afecta més administracions, ja que són diverses les institucions les que tenen, en aquesta zona, el seu àmbit competencial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT