L’AJUNTAMENT TRAMITA TRASPASSAR LA RESIDÈNCIA DE SANT DOMINGO

665

L’ajuntament de Pollença tramita traspassar la Residència de Sant Domingo al Consell de Mallorca, administració de qui depenen la majoria de residències de tercera edat.

A banda de la Residència de Pollença, Inca i Muro són dels pocs pobles on encara mantenen residències de titularitat municipal. De fet, es parla de “competència impròpia”, ja que, quan es repartiren les competències entre administracions, s’acordà que el Consell de Mallorca gestionaria les residències. Tanmateix, alguns ajuntaments com és el cas de Pollença mantenen residències municipals.

El batle de Pollença i altres batles de municipis que es troben amb aquesta mateixa situació, acordaren demanar el traspàs de les residències a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). De fet, l’ajuntament de Pollença va iniciar els tràmits just abans que es declaràs l’estat d’alarma i, és clar, “a hores d’ara, encara no hem tengut resposta, perquè tot està aturat per mor de la covid-19”, ha dit el batle, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Actualment, la Residència de Pollença ocupa un edifici nou i una part dels usuaris ja depenen de l’IMAS amb qui l’Ajuntament té un conveni. Per això mateix, “cada any l’IMAS paga 100.000 euros a l’Ajuntament per al concert d’un seguit de places per cobrir la demanda de places amb persones d’arreu de Mallorca. La resta de places, que suposen una inversió d’uns 300.000 euros per a l’Ajuntament, són per a les peticions de Pollença”, explica Cifre Ochogavia.

PUBLICITAT

La proposta de l’Ajuntament és traspasar la gestió de la Residència a l’IMAS amb tot el que això suposa, o sigui edifici, personal… i reservar-se un parell de places per a les persones majors de Pollença. D’aquesta manera, el Consell de Mallorca assumiria la major part de la despesa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT