L’AJUNTAMENT RECONEIX QUE LES INSTAL·LACIONS D’EMSER DEIXEN MOLT PER DESITJAR

295

El batle de Pollença i responsable de personal, Bartomeu Cifre Ochogavia, reconeix que la nau, on hi ha les instal·lacions de l’Empresa Municipal de Serveis (Emser 2002), deixen molt per desitjar. De fet, “estan en una situació no és precària, però és una adaptació que s’ha fet damunt una instal·lació vella i no es pot fer més, perquè no dona més de sí”, ha manifestat el Batle.

Amb aquestes paraules, el batle coincideix amb la delegada d’Igualtat, Bianca Aguilar, qui, segons declaracions a la premsa autonòmica, va visitar les instal·lacions d’Emser a petició dels delegats sindicats per comprovar la dutxa i el vestuari habilitats per l’única dona que hi treballa i que aquests dies ha estat objecte de debat públic arran del seu acomiadament i posterior readmissió. La visita d’Aguilar va ser el mes de maig de 2019 i, tot i que no en va emetre un informe oficial sobre l’estat de la dutxa i vestuari adequats per a l’única treballadora d’Emser, “a nivell personal puc dir que, encara que compleix la normativa d’Emser, no és ni molt manco un espai idoni”.

Tant Cifre Ochogavia com Aguilar al·leguen que, tractant-se d’una empresa pública, no és competència de l’Ajuntament emetre aquest tipus d’informe.

Per la seva banda, a la pàgina de Facebook dels Representants Legals dels Treballadors (delegats de personal) de l’empresa municipal de serveis de l’ajuntament de Pollença, EMSER 2002 S.L.U., apunten que EMSER “deu tenir la seva pròpia normativa”. A l’hora que recorden que “L’annex V de l’RD 486/1997, de 14 d’abril, pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut als llocs de treball (també d’aplicació a EMSER) estableix que Los vestuarios, locales de aseos y retretes estarán separados para hombres y mujeres, o deberá preverse una utilización por separado de los mismos. No se utilizarán para usos distintos de aquellos para los que estén destinados.”

PUBLICITAT

El quid de la qüestió

Fet i fet, per al batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, el quid de la qüestió és que, a finals de la legislatura 2011-2015, “vàrem construir una nau al polígon industrial per traslladar-hi Emser i el que em va sorprendre en començar aquesta legislatura és que d’allò que s’havia fet, no es va fer res. O sigui que nosaltres deixàrem una nau amb un final d’obra i a punt per adequar l’interior, i en tornar ens vàrem trobar amb un projecte antiquat que ara s’ha hagut d’actualitzar”. De fet, “ara farem les obres i totes les instal·lacions d’Emser se n’aniran allà, des dels camions fins al personal”, ha anunciat Cifre Ochogavia.

I és que el fet d’incorporar una dona com a treballadora d’Emser va ser una “una causa sobrevinguda” respecte la qual “es va fer el que es va poder”. De fet, “la meva crítica és per aquests quatre anys que es va tenir una nau buida al polígon i no es va fer res mai. Aquesta és la qüestió”, ha afirmat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Antecedents

Aquesta setmana ha trascendit que una empleada d’Emser havia hagut de ser readmesa després d’haver estat acomiadada per “discrimicació matxista”.

Segons el batle i responsable de personal, “aquesta empleada es va agafar a través del SOIB per fer la subsitució d’un xofer que està de baixa de llarga durada. D’aquestes coses, jo en sabia res” ha manifestat Cifre Ochogavia donant a entendre que aquest és un tràmit habitual.

De fet, “me’n vaig assabentar a posteriori, que hi havia hagut uns informes per incompliment de les seves obligacions com a xofer. A partir d’aquí, decidírem acabar el contracte”, ha detallat Cifre Ochogavia.

Llavors “aquesta persona se’n va anar i va posar una denúncia a l’Empresa per acomiadament improcedent. Arran de l’informe de l’advocat i com a delegat de personal em vaig assabentar de la situació. Com que l’advocat ens va aconsellar tornar-la readmetre, la vàrem readmetre”, ha perfilat el batle de Pollença. Això no obstant, “quan s’incorpori el xofer que està de baixa, aquesta dona perd els drets”, ha conclòs Cifre Ochogavia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT