CATORZÈ DIA: L’AJUNTAMENT PREPARA AJUDES PER A FAMÍLIES I EMPRESES

954

Mentre que el president del Govern espanyol anuncia l’enduriment del confinament per frenar la pandèmia de la COVID-19, l’ajuntament de Pollença estudia ajudes per a empreses i famílies.

Ahir, dissabte 28 de març, la Policia Local va haver d’atendre el primer cas de violència matxista del confinament per l’estat d’alarma. La dona no va requerir atenció mèdica.

Avui, diumenge 29 de març, hi ha mercat d’alimentació (fruites, verdures i hortalisses), a la plaça de ca les Monnares i seguint les normes adoptades fa setmanes. 

A l’espera del decret per reorganitzar serveis

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, espera el decret anunciat ahir pel president del Govern espanyol, Pedro Sanchez, “per reorganitzar serveis”.

PUBLICITAT

Sobre l’enduriment de les mesures adoptades per Madrid amb l’objectiu de frenar la pandèmia de la COVID-19, Cifre Ochogavia, comenta que, tant “essencials i no essencials, entenc que estan pensades pera zones urbanes, amb gran influència del virus”. Tot i amb això les hauran d’aplicar i, de moment, “falta definir exactament quins són els serveis essencials”.

Algunes institucions públiques, dediquen una part dels pressupostos de 2020 per ajudar empreses i famílies en aquests moments. El batle Cifre Ochogavia assegura que “vàrem aprovar la liquidacio per poder destinar romanent a serveis socials, com permet de llei, i posarem una partida extraordinària de 150.000 euros”. A més a més, Cifre Ochogavia avança que “estudiarem bonificacions impositives o taxes. A part del romanent de tresoreria que puguen disposar”. I és que, sembla ser que una part del romanent de tresoreria que els ajuntament han acumulat aquests anys, es podrà utilizar per a ajudes a empreses i famílies derivades de la crisi pel coronavirus.
Avui, diumenge 29 de març, el mercat dominical s’ha muntat seguint les mesures restrictives adoptades ja fa algunes setmanes.

Cinc denúncies i violència matxista

La Policia Local va haver de posar cinc denúncies per incompliment del confinament, o sigui que sortir de casa sense una causa degudament justificada.

Per altra banda, ahir, dissabte 28 de març, varen haver d’intervenir en un cas de violència matxista. Tot i amb això, fonts policials apunten que, contràriament a altres indrets, a Pollença, la violència de gènere ha baixat.

A les illes Balears, ahir es varen produir cinc defuncions més de manera que ja són 32 les persones que han mort per Coronavirus.

A data d’ahir, dissabte 28 de març, el nombre de contagiats per aquesta pandèmia era de 862 (107 dels quals s’havien produït en les darreres 24 hores), 

Segons fonts de la conselleria de Salut, el ritme de creixement de la malaltia a les illes Balears s’ha ralentitzat durant la darrera setmana. Així, si de diumenge a dilluns els contagis pujaren un 20 per cent, entre divendres i dissabte l’increment va ser del 14’2 per cent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT