LA XARXA DE SUPORT MUTU DE POLLENÇA FA BALANÇ DE LA FEINA FETA

260

A principi de juny va néixer la Xarxa de Suport Mutu Pollença, una xarxa de veïns que s’organitzen per ajudar-se els uns als altres. Entre els membres hi ha tot tipus de professionals, que posen el temps i coneixement a disposició de les persones que ho necessitin. A més la xarxa de Pollença té contacte amb altres xarxes municipals de manera que la Xarxa de Suport Mutu Mallorca és una gran xarxa amb capacitat per resoldre problemes molt diversos de manera col·lectiva.

Ara que fa dos mesos d’ençà la seva creació i que han passat els moments més difícils del confinament, els seus membres han volgut fer balanç de la feina feta, i del que queda per fer en una carta que compartim a continuació.

BALANÇ DEL DARRER MES DE LA XARXA DE SUPORT MUTU DE POLLENÇA

Després d’haver passat els moments més durs del confinament, ja érem conscients que s’iniciava un període igualment dramàtic de crisi econòmica i social, que a un poble tan depenent del turisme com el nostre havia de tenir conseqüències terribles.

Des de Suport Mutu Pollença ens vàrem proposar, entre altres coses, intentar ajudar assessorant a persones que ho poguessin necessitar sobre ajudes existents, i també ajudant a demanar-les ja que algunes d’elles s’han de sol·licitar telemàticament i no tothom té ordinador, internet o destresa digital suficient per fer-ho.

PUBLICITAT

Així, aquest passat mes de juliol hem fet sis sessions presencials, tant a Pollença com al Moll, per poder atendre a persones que en situació de necessitat venien per assessorar-se, per resoldre dubtes o perquè les ajudàssim a fer els tràmits telemàtics.

Sense ser professionals de l’àmbit, les voluntàries ho hem plantejat tan bé com hem sabut i com una veïnada que intenta ajudar a una altra, però cal dir que ens hem vist desbordades. Hem atès a una vuitantena de persones, i hem pogut ajudar a tramitar 26 Ingressos Mínims Vitals i 16 ajudes de lloguer de l’IBAVI.

Amb la perspectiva del que hem vist aquest darrer mes, només podem dir que estam molt preocupades. La situació per molta gent en el nostre municipi és precària i per molta altra és absolutament desesperada: famílies que fa mesos que no tenen ingressos de cap tipus, i que ja deuen mesos de lloguer. Si a més hi sumam, que moltes d’elles tampoc no tenen dret o no reben ajudes socials perquè no compleixen els mil i un requisits o obstacles per accedir a tals ajudes, tenim la certesa que la situació quan passin uns mesos més i arribi l’hivern serà tràgica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT