LA VACUNACIÓ DE LA REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL ALÇA UNA POLSEGUERA POLÍTICA I L’OPOSICIÓ AL COMPLET DEMANA LA DIMISSIÓ

712

En una precipitada roda premsa que va tenir lloc ahir al matí a l’Ajuntament de Pollença, la regidora de Benestar Social va reconèixer, després d’haver-ho negat, que s’havia vacunat de la Covid-19. Segons el batle i ella mateixa, ho feren seguint el protocol i sense “botar-se la cua”. Un argument amb el qual els partits a l’oposició a l’Ajuntament estan en total desacord.

L’oposició demana la dimissió immediata del batle i la regidora

Per aquest motiu, Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Podem Pollença, partits que sumen set regidors al ple de l’Ajuntament, han signat un comunicat conjunt al qual demanen la dimissió immediata del batle, Bartomeu Cifre, i de la regidora de Benestar Social, Francisca Cerdà. Els acusen, no només de botar-se el protocol de vacunació, si no també de mentir i, en el cas del batle, d’encobriment. A més, exigeixen que paguin “de les seves butxaques” els costos de les PCRs que s’han fet periòdicament a càrrec de la sanitat pública.

“És innegable que ha vulnerat el protocol”

L’oposició considera que és innegable que la regidora Cerdà “ha vulnerat el protocol de vacunació, en un fet que constitueix un autèntic abús de poder”. Per recolzar aquesta afirmació citen el protocol oficial anomenat estratègia de vacunación frente a COVID-19 en España, de 18/12/2020. Aquest protocol diu que grups prioritaris per a ser vacunats en aquesta primera fase han de ser: Residents i personal en centres de gent gran, personal sanitari i sociosanitari (primera línia i altres) i grans dependents no institucionalitzats. Al comunicat, l’oposició considera que la regidora de Benestar Social no pertany a cap d’aquests grups.

És la regidora treballadora de la residència?

A la roda de premsa celebrada ahir el matí Francisca Cerdà va explicar que pel fet de ser la residència de Sant Domingo de gestió municipal, ella va cada dia a la residència a fer-hi tasca de gestió, i per això la varen incloure a les llistes de persones a vacunar. L’oposició, però, creu que de cap manera és una persona que treballa al centre. Segons expliquen al comunicat “És un càrrec polític que no pot exercir (i esperem que no ho hagi fet), cap tasca professional pròpia del personal sanitari i sociosanitari. En tot cas, la tasca administrativa, de gestió de personal, material, etc. correspon a la direcció del centre…”. Per aquest motiu i davant les afirmacions de la regidora sobre la seva presència diària a la residència es demanen: “Quines tasques hi fa? Està assumint funcions tècniques que no li corresponen? No és capaç de comunicar-se per vies telemàtiques amb el personal i la direcció del centre?”. Per aquests motius creuen que, l’afirmació de la regidora, no és mes que una “una excusa i un motiu per intentar justificar la vacunació”.

PUBLICITAT

“Fum i boira”

Un dels fets que l’oposició considera més greu és el fet que al plenari que es va celebrar el dijous 28 de gener tant el batle com la regidora varen eludir respondre a una pregunta directa de Junts Avançam, sobre la possible vacunació de la regidora. A més, afegeixen que la regidora va mentir a un mitjà local (Punt Informatiu), acusant l’oposició de vendre “fum i boira”.

“Únics càrrecs polítics de les Illes que s’han fet PCRs rutinàries”

Tant a la roda de premsa del dilluns com al plenari, el batle de Pollença va reconèixer que tant ell com la regidora s’han estat realitzant PCRs de manera periòdica a costa de la sanitat pública. Segons els partits a l’oposició, el batle i la regidora son “de ben segur dels únics càrrecs polítics de les Illes

que s’han fet PCRs rutinàries sense ser personal de risc”. Calculen que totes aquestes proves haurien tingut un cost aproximat de 4.000 euros, que exigeixen retornin de les seves butxaques. Consideren que aquest fet constitueix de nou un “abús de poder i de malversació de cabdals públics”. Recorden que “l’àmplia majoria dels treballadors públics i dels serveis essencials del sector privat no es fan de forma sistemàtica PCRs a càrrec del sistema de sanitat públic, sinó que les assumeixen, si se les volen fer, amb els seus propis diners.”

Junts, Alternativa i Podem, finalitzen el comunicat exigint als socis de govern “que per coherència política se sumin a demanar responsabilitats polítiques, ja que aquestes han de ser assumides, siguin del partit que siguin. Esperem que UMP, PP i El PI estiguin a l’alçada”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT