LA VACUNA CONTRA LA COVID-19 ARRIBA PER ALS GRANS DEPENDENTS

664

Des del Centre de Salut de Pollença, informen que, tan aviat com els arribin les vacunes, començaran a citar les persones que estan reconegudes amb el grau 3 de dependència per inocular-los la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. De fet, disposen de les llistes i, quan sàpiguen quin dia tendran les vacunes, organitzaran la vacunació.

D’acord amb l’Estratègia de vacunació de la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears, la vacunació s’organitzarà de dues maneres. D’una banda, totes aquelles persones que puguin desplaçar-se o els puguin acompanyar, seran vacunats al Centre de Salut. D’aquesta manera, “es facilita el procés de preparació de la vacuna i també el d’observació del pacient que, després d’inocular-li el vaccí, han d’estar 15 minuts en observació. Així optimitzam recursos, perquè podem citar-los de sis en sis, que són les vacunes que hi ha a cada vial, i observar les possibles reaccions aquí mateix”. ha explicat la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero.

Tanmateix, però, hi ha una part dels grans dependents que seran vacunats per l’equip d’infermeria del Centre de Salut de Pollença als seus propis domicilis.

Al municipi de Pollença, està previst vacunar una vuitantena de persones reconegudes amb el grau 3 de dependència, mentre que, en el conjunt de Mallorca, són 3.382 persones les considerades com a grans depenents no allotjades a residències.

PUBLICITAT

En qualsevol cas, degut als problemes amb la distribució de vaccins, al Centre de Salut de Pollença, esperen rebre les vacunes abans de començar a citar les persones que s’han de vacunar.

Segones dosis

Paral·lelament a la vacunació dels grans depenents, arriben també les segones dosis. Avui, han posat la segona dosi a la residència Sènior Pollença. Dimecres, està previst inocular la segona dosi a que quedaren pendents entre el personal de la residència de Sant Domingo. I, finalment, divendres s’administrarà la segona dosi al personal del Centre de Salut.

De moment, es desconeix, però, quan serà el torn dels usuaris i personal dels centres de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA) i de l’Associació Pro-Ajuda als Discapactiats de Pollença (PRODIS).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT