LA SOLIDARITAT NO TÉ FRONTERES

1509

La solidaritat no té fronteres i els pollencins ho saben bé. En aquest sentit, la pollencina resident a Bunyola, Marina Cerdà Far, vol reconèixer públicament “la feinada d’un grup de pollencins que cusen per un poble que no és el seu [Bunyola]. Avui en dia crec que ja no es qüestió del meu, el teu poble o de Ciutat. Tots junts posam el nostre granet d’arena en forma de temps i feina cosint, per a una gent que mai no coneixerem”.

Amb aquestes paraules, Marina afegeix els noms de persones i col·lectius que han participat en aquest projecte solidari. Són: Pep Pons, Eva Lambea, Guillermina Llull, Paquita Oliver, Joana Far, Catalina Pons, Rosa Felani, Felisa Fuster, Cati Palou, Pep Cerdà, Maria Santacreu, Concha Carmona, Aina M. Cerdà, Isabel Martín, Diana Romero, Inés Lucas, Protecció Civil Pollença representat pel cap de l’associació Guillem Cerdà i els Agents A100013 i A510041 de la Policia Local de Bunyola.

Per suposat, entre aquestes persones hi ha Marina Cerdà qui, fa dues setmanes, tan aviat com va saber que l’Associació de Comerciants de Bunyola cercava voluntaris per cosir mascaretes per repartir als comerciants, punts d’assistència, persones de risc… va començar a moure fils per trobar suports a Pollença i a Palma.

Marina Cerdà Far ha mobilitzat alguns pollencins a solidaritzar-se amb el seu poble d’acollida: Bunyola.

Aviat va comptar amb la complicitat del taller de Costura Tradicional de l’Associació de Veïns del Port de Pollença i de Protecció Civil de Pollença, que aporten elàstics i fils. A banda de pollencins que, a títol individual, també participen en la confecció de mascaretes.

PUBLICITAT

Cada diumenge, els voluntaris de Protecció Civil de Pollença se’n duen les mascaretes cap a Bunyola i, amb el viatge de tornada, duen les robes per fer-ne més.

Marina, que també participa al taller de Costura Tradicional del Casal de Santa Catalina de Palma, va demanar ajuda i aquesta ajuda fou corresposta. O sigui que, a Ciutat, també cusen mascaretes per a Bunyola que recullen els agents de la Policia Local els diumenges, quan els aporten material per fer-ne més.

Dues setmanes, 822 mascaretes

Fa dues setmanes que iniciaren aquest projecte i, a dia 5 d’abril, havien fet 822 mascaretes en total que es distribueixen per Bunyola i tots els nuclis urbans de la localitat.

 L’Associació de Comerciants de Bunyola facilita la roba blanca (Fim TNT 60gr), els elàstics i el fil. A més a més, una dona de Bunyola també ha fet una important donació de robes de colors i, com s’ha dit, Protecció Civil aporta elàstics i fils.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT