LA SOCIETAT CIVIL QUEDA FORA DE LA COMISSIÓ PER FOMENTAR L’ÚS DELS NOMS DE DONA A L’ESPAI PÚBLIC

170
Foto: Albert Ruiz.

Durant el Ple ordinari d’ahir, es va aprovar per majoria absoluta la creació d’una comissió per fomentar l’ús dels noms de dona a l’espai públic tal i com proposava la moció presentada per Junts Avançam. Ara bé, “dissortadament no se va incorporar a la composició de la comissió, representrants de la societat civil, dones del món cultural, social, educatiu… del municipi. L’equip de govern no va acceptar l’esmena que així hi proposava”, lamenten des de Junts Avançam.

La comissió estarà formada per tècnics, representants de cada grup municipal i historiadors amb l’objectiu de proposar noms de dones o col·lectuis de dones per posar als carrers, places, edificis, passeigs… del municpi de Pollença.

Sembla ser que es tendran en compte “les propostes que arribin des dels mateixos partits, col·lectius feministes, iniciatives de participació ciutadana a l’àmbit de l’educació i el lleure, entitats i, fins i tot, particulars”, apunten des de Junts Avançam.

L’objectiu principal de la Comissió, de fet, és “revertir la situació actual i tendir a igualar els noms dedicats a dones o col·lectius de dones que als d’homes, donant visibilitat a l’aportació, sovint menyspreada o oblidada, de les dones als diferents àmbits socials i culturals (ciències, arts, esports, etc.), sensibilitzant a la societat civil i les institucions”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT