LA REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL SÍ ES VA VACUNAR CONTRA LA COVID-19

928
El gerent de la Residència de Sant Domingo, Antoni Pons, amb el batle Cifre Ochogavia i la regidora Cerdà Nadal durant la roda de premsa per la vacunació i les PCR d'aquests dos polítics pollencins.

La regidora de Benestar Social, Francisca Cerdà Nadal, ha reconegut que sí es va vacunar contra la covid-19 a la Residència de Sant Domingo de Pollença, contradient el que va dir el passat divendres dia 29, quan després de la polèmica que havia sorgida al plenari de dia 28, va afirmar que no s’havia vacunat.

Després d’assegurar que “només hi ha una veritat”, Cerdà Nadal ha assegurat que es va posar la vacuna a la Residència, seguint els protocols dictats pel Ministeri de Sanitat i la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears. A més a més, la delegada ha explicat que “duc a terme una feina constant i intensa”.

Segons el batle de Pollença, s’han vacunat no només el personal sanitari directe, si no totes les persones que treballen dins la residència, des de personal geriàtric, fins al personal de neteja o de cuina. En total s’han administrat 16 persones de personal sanitari, i 17 treballadors de personal no sanitari, a més de 28 usuaris. Tots ells ja han rebut les dues dosis.

Cifre ha admès que a ell també li proposaren vacunar-se, ja que fa un treball administratiu a la residència, però es va negar perquè considerà que la seva feina es podia fer a distància.

PUBLICITAT

El batle ha destacat que “no s’ha saltat cap cua” i ha admés que tot i que els llistats de persones a vacunar es validen des de la Conselleria de Sanitat, els que fan la llista dels treballadors és la pròpia administració de la residencia.

Per altra banda, Cerdà Nadal ha destacat que “tothom ha tengut l’oportunitat de posar-se la vacuna i els pocs que no se l’han posada ha estat per causes més que justificades”.

Finalment, la delegada de Benestar Social, Francisca Cerdà Nadal, ha assegurat que la prioritat sempre ha estat protegir els residents i ha qualificat de modèlica la gestió de la Residència de Sant Domingo, ja que “es una de les poques que no ha tingut cap contagi”.

Sense autocrítica

Després d’una llarga explicació, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha volgut donar una explicació arran de les notícies aparegudes a la premsa.

Cifre Ochogavia ha assegurat que “totes les accions s’han fet seguint la normativa sanitària tant des de la Unió Europea com del Ministeri i de la Conselleria”.

La Residència de Sant Domingo és una residència municipal de 32 places que, després de ser gestionada per les Monges de la Caritat, va passar a ser de gestió municipal. A més a més, comparteix edifici amb el Centre de Dia de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA). Tot i això, “no hauria de ser municipal, perquè aquesta és una competència impròpia” ha apuntat Cifre Ochogavia qui, a més a més, ha marcat aquest 2021 com a data límit per traspassar la Residència a l’IMAS, perquè “la majoria de places són concertades i la majoria de residents no són de Pollença”.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha recordat, també, que el mes de desembre de 2019 va acabar l’anterior direcció de la Residència i que va ser durant la pandèmia, quan es va incorporar el nou gerent.

Tant durant l’anterior direcció com en aquesta, la delegada de Benestar Social, Francisca Cerdà Nadal, i el propi batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, “vàrem treballar dia a dia a la Residència, i quan dic dia a dia vull dir gairebé els dissabtes i els diumenges”.

PCR periòdiques des del mes de maig

Les primeres setmanes de la pandèmia del coronavirus es varen implantar protocols molts estrictes que motivaren nombroses reunions i molta gestió. Així que, al mes de maig, quan s’iniciaren els cribats massius, “que aleshores eren poc massius i ara són més intensios per la incidència de la malaltia, tant la regidora com jo mateix vàrem demanar participar en aquests cribats”, ha admès el Batle.

Aquests cribatges s’han fet tant al personal intern com extern de la Residència. I tant en aquests casos com en els casos dels polítics, “s’han fet seguint les pautes marcades per coordinació de la covid-19 que mai no ha posat cap dubte per fer-los”, ha afirmat Cifre Ochogavia.

Aquesta situació s’ha mantigut fins fa quinze dies ha assegurat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Vacunes seguint el protocol

Abans de donar cap explicació sobre les vacunes, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha apuntat que “s’ha seguit el protocol propi per a les vacunacions que en tot moment marca el ministeri de Sanitat i que després duen a terme les Comunitats Autònomes”.

Dit això, ha explicat que, des de gerència de la Residència de Sant Domingo, es determina quines persones s’han de vacunar i que, a més del personal sociosanitari, s’inclouen també tots els treballadors que “entren a la Residència per a qualsevol gestió”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT