LA PLUJA PERSISTENT PROVOCA INUNDACIONS A FORMENTOR

2297

La pluja persistent des de fa tres dies consecutius provoca inundacions a Formentor, d’on provenen aquests vídeos d’autor desconegut que ens han arribat a través de les xarxes socials.

Durant el dia d’avui, a l’estació meteorològica de Formentor, s’han registrar 106’8 litres per metre quadrat, una quantitat a la que s’han d’afegir 25 litres d’ahir i altres set jornades d’abril en què la pluja ha fet acte de presència en el punt més sec del municipi de Pollença. Amb el que va de 2020, la pluja anual de Formentor ha estat de 276’2 litres per metre quadrat.

Plou damunt mullat

A Pollença i al Port, també s’han produït pluges aquest horabaixa que han caigut damunt mullat. 

A Pollença, on aquest matí ha caigut el pi del carrer Creus, just a tocar del Rost a la zona del Calvari, aquest capvespre ha fet un ruixat intens acompanyat de tempesta elèctrica. Amb el que va de dia, s’han recollit 50 litres per metre quadrat, una quantitat important que ha fet arribar fins als 177’8 litres les pluges del mes d’abril. De fet, amb el que va d’any, s’han registrat un total de 376’4 litres per metre quadrat.

PUBLICITAT

Al Port de Pollença, les precipitacions han estat més minses. Així avui a l’estació meteorològica del Club Nàutic s’han registrat valors de 36’1 litres per metre quadrat que, afegits amb les jornades anteriors, donen 114 litres per metre quadrat durant tot el mes d’abril. Amb aquestes pluges, la quantitat d’aigua registrada durant el 2020 al Club Nàutic, arriba als 248’2 litres per metre quadrat.

A l’estació meteorològica de can Pontico, a la vall d’en Marc, la zona més plujosa del municipi, les precipitacions de les darreres hores han estat inferiors a Formentor. Així, amb el que va de dia 21 d’abril, s’han registrat pluges de 43’6 litres per metre quadrat que s’han d’afegir als 45’2 litres per metre quadrat d’ahir. Fet i fet, durant el mes d’abril, a can Pontico, s’han recollit 166’6 litres per metre quadrat i, amb el que va de 2020, 371’2 litres per metre quadrat.

La pluja ha provocat inundacions a Formentor.
Sants i xaragalls de la serra de Tramuntana baixen de valent.
El torrent de Sant Jordi baixa ben ple.
Els xaragalls de Llinars duen ben molta d’aigua.
El torrent de la vall d’en Marc al seu pas per can Guilló. Vídeo de Pau Moyà.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT