LA PATRONA I AQUEST VIRUS FU-MANXÚ

375

La Patrona de 2020 i de 2021 hauran estat marcades per “aquest virus Fu-Manxú” com cantava ahir el dramaturg pollencí Josep Pere Peyró, a l’estrena mundial de l’espectacle Memòries de Costacurta.

Amb Pollença elevada a la categoria de mite literari com a Costacurta, Peyró desgranà vivències i anècdotes viscudes en primera persona. Fets, gents i situacions fàcilment identificables per al públic que omplia fins al límit del permès per la pandèmia, el pati i el passadís del Claustre de Sant Domingo.

Josep Pere Peyró dedicà l’espectacle a totes les persones que han patit la malaltia del coronavirus o que s’han vist afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, així com també a l’amic Paco Morado.

La connexió dels assistents a aquest replay del pregó de la Patrona que pronuncià Peyró el passat 2020, al mateix Claustre, però lluny de la pressió de la solemnitat d’aquell acte, va ser total.

Compartint referents i idiosincràsia, l’univers literari de la Costacurta de Peyró va funcionar des de l’inici fins al final, quan l’artista s’engrescà amb un concert de temes propis, compostos des de l’adolescència fins a l’actualitat. Acompanyat per l’excel•lent Costacurta-Band amb Jaume Cerdà a la trompeta, Juanan Torandell al baix, Guillem Seguí a la guitarra, Miquel Gayà al trombó de vares, Gori Matas al piano i Pep Lluís García a la bateria, Josep Pere Peyró Memòries de Costacurta, es va tancar el cicle “Juliol Peyró” al Claustre, durant el qual s’ha pogut veure Set maneres de ser Hamlet i Perifèria Otel•lo.

PUBLICITAT
Pel que fa al concert posterior a les Memòries de Costacurta, Peyró agraí el suport de la família Niu.

Per a avui, dissabte 31 de juliol, està programat a les 17 hores, a can Llobera, el Torneig d’Escacs Patrona de Pollença que organitza el Club d’Escacs Pollença.

Entre les 18 i les 24 hores, als jardins Joan March, hi haurà el Pollença Mercart d’Art 2021.

A les 19 hores, a la plaça de ca les Monnares, hi haurà animació infantil a càrrec de Trencaclosques.

A les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, la companyia Teatreíntim.com posarà en escena 

Veus que no passaran a la història, de l’autor i director Bernat Gran. Els donatius de l’entrada, que es farà amb taquilla inversa, es destinarà a benefici de Càritas.

I a les 22 hores, a ca n’Escarrinxo, hi haurà el concert Héroes Tribut Band, un homenatge al 30è aniversari del concert d’Héroes del Silencio a Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT