LA PATRONA, EN ESSÈNCIA

475

Amb els primers rajos de sol, han sonat les notes de “L’Alborada” i ho ha fet com mana la tradició: despertant els pollencins en el seu dia més gran.

Avui, 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona dels pollencins es dirà Ofici Major a la Parròquia. La celebració eucarística començarà a les 12 hores i, degut a les circumstàncies excepcionals, no tendrà la solemnitat d’altres anys. No hi haurà convidats, sinó que el Rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicenç, presidirà aquest Ofici Major en honor de la Reina dels Àngels.

No hi haurà Processó ni Cossiers, però tant els personatges de la història i de l’imaginari pollencí com els balls de la Dama i els dotze Cossiers, seran ben presents dins i fora de la Parròquia, en imatge i en essència.

Així de guapa està la Parròquia. Simbòlicament, hi ha tots els elements de la Patrona.
La Dama, Aina Lorente Cifre, amb dos Cossiers.
Diversos moments de les ofrenes durant l’Ofici de la Patrona.
Els Xeremiers han tocat les Taules i, amb el cant del “Te Deum” i el “Puix Patrona” ha acabat l’Ofici en honor de la Mare de Déu dels Àngels.

Homenatge als que ajudaren i ajuden

L’Acte institucional canvi d’hora i de lloc. Es farà a les 20 hores, al Claustre de Sant Domingo i, com no podia ser d’altra manera, distingirà els col·lectius que, des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, han ajudat i ajuden. Sanitaris, serveis socials, voluntariat… seran merscudament homenatjats per Pollença.

PUBLICITAT

Per acabar l’Acte institucional i tancar la Patrona de 2020, la Banda de Música de Pollença oferirà un concert que, per als pollencins més grans, els retornarà a l’essència d’aquell concert que la Banda feia al bell mig de Plaça, just abans que rodelles, focs artificials i traca posassin punt i final a la Patrona.

Com a molts altres actes i degut a la situació sanitària, l’aforament a aquest actes està  limitat. Per assistir-hi calia recollir les entrades a les oficines de Turisme.

Bars, restaurants i establiments d’oci tancats

Entre les 16 i les 19’30 hores, d’avui 2 d’agost, els bars, restaurants i establiments d’oci de Pollença estaran tancats tal com dicta el Ban editat fa uns dies pel batle Bartomeu Cifre Ochogavia.

De 19 a les 20’30 hores, IB3 Televisió emetrà un programa especial Patrona 2020.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT