LES NOVES INSTAL·LACIÓNS FOTOVOLTÀIQUES DEL POLIESPORTIU PERMETRAN CARREGAR VUIT VEHICLES A L’HORA

215

Segur que a cap pollencí li ha passat per alt el muntatge de dues instal·lacions de plaques fotovoltaiques al pàrquing del pavelló del poliesportiu. Aquestes instal·lacions, que també compten amb dos punts dobles de recàrrega de vehicles elèctrics cadascuna, han estat presentades avui migdia pel vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes. A la presentació també ha intervingut el batle de Pollença, Tomeu Cifre; el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava.

Les dues instal·lacions, que generaran un total de 198 kWp cadascuna, han tingut un cost de 240.861 euros cadascun, dels quals 162.500 euros han estat finançats pel Govern a través d’un projecte de l’impost de turisme sostenible. Una de les instal·lacions ha rebut el cofinançament de l’Ajuntament de Pollença i l’altre de l’Empresa Municipal de Serveis.
Aquestes instal·lacions oferiran la possibilitat de carregar fins a vuit vehicles alhora, l’energia produïda per les plaques fotovoltaiques servirà per donar servei als punts de càrrega i l’excedent servirà per abastir el poliesportiu i altres edificis municipals.

Cada una de les dues instal·lacions teéuna potència de 99 kWp

A la roda de premsa, Yllanes, ha comunicat que l’ajuntament de Pollença ja ha sol·licitat una subvenció per construir unes instal·lacions similars al Port de Pollença.

Yllanes també ha informat que la convocatòria d’ajuts per a aquests tipus de projectes s’ampliarà de 6 a 10,2 milions d’euros, i també s’ampliarà el termini d’execució dels projectes fins al desembre de 2022, i ha recordat que «l’objectiu a final de 2022 és superar els 1.000 punts de recàrrega d’accés públic per a vehicles elèctrics, de manera que es doblaran els punts respecte a 2020».

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT