LA DEIXA DEL GENI, SEGONA EDICIÓ D’UNA PROPOSTA MOLT ESPECIAL A LA DIONÍS BENNÀSSAR

188
Quadre de Tito Cittadini que forma part de la col·lectiva "La Deixa del Geni" que es podrà visitar a la Dionís Bennàssar.

La Galeria Dionís Bennàssar de Pollença presenta una “proposta molt especial”: una segona edició de l’exposició col·lectiva “La Deixa del Geni”, una mostra de pintura d’artistes de la primera meitat del segle XX que pintaren a Pollença.

La inauguració va ser ahir, dissabte 27 de març, i la mostra es podrà visitar a la Galeria Dionís Bennàssar fins al 22 d’abril. Situada al carrer Antoni Maura, número 11 de Pollença, la Galeria Dionís Bennàssar obre de dilluns a divendres de 10’30 a 14 hores i de 17 a 20 hores, el dissabte i el diumenge obren de 10’30 a 14’30 hores.

L’exposició està formada per obres de format mitjà, gairebé totes elles realitzades en oli  o aquarel.la, d’artistes que o bé nasqueren a Mallorca o hi vingueren cerncant la llum i el paisatge.  

S’hi mostren obres d’Anglada Camarasa, Tito Cittadini, Dionís  Bennàssar, Llorenç Cerdà, Vives Llull, Roch Minué, Ferran Arasa,  López Naguil, Seguí Palou, Guillem Bestard i Mateu Llobera. 

PUBLICITAT

La temàtica és el paisatge mediterrani en la seva major part, sempre amb  imatges de l’illa de Mallorca, i vàries pintures amb imatges de Pollença:  marines, paisatges rurals, i algun retrat es podran veure a aquesta exposició,  on la totalitat de les obres romandran a la venda. 

La llum i el paisatge mediterrani foren peces claus en una generació  d’artistes que es dedicaren a la pintura a Mallorca, entre finals del segle XIX i  primera meitat del segle XX. Molts d’ells venguts de fora, i molts d’ells  nascuts a Mallorca, formen la història artística de l’illa del segle XX. Tots ells  crearen un nou camí en la pintura, on confluiren els estils artístics  internacionals amb la llum i els paissatges mallorquins. 

Cartell amb el qual s’anuncia “La Deixa del Geni”, il·lustrat amb una obra de Dionís Bennàssar.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT