LA COVID-19 FA CAURE LES CANONADES I EL SIMULACRE DE LA PATRONA 2020

1972

Molts, per no dir tots, ja ho veien venir, però, ara ja és segur, aquest 2020, la covid-19 ha fet caure els dos actes més populars de les festes de la Patrona. A la junta local de seguretat celebrada ahir, els representants de l’equip de govern, de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, descartaren la celebració de les Canonades i el simulacre de Moros i Cristians.

Entre els diferents temes que es tractaren en el transcurs de la junta local de seguretat, les festes capitalitzaren la reunió i, de manera molt especial, de com prevenir possibles aglomeracions. En aquest sentit, a més d’acordar demanar les pertinents autoritzacions de la Delegació del Govern, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha senyalat que “s’han retirat els actes més multitudinaris, entre els quals les Canonades i el Simulacre. I es prepararan dispositius de prevenció extraordinaris per controlar tota aquesta part per evitar possibles aglomeracions espontànies”.

Mascaretes obligatòries

L’anunci de l’ús obligatori de les mascaretes a la via pública exigeix encara més necessitat d’extremar precaucions.

De fet, ahir mateix, el Govern de les illes Balears va anunciar que les mascaretes seran obligatòries als espais públics fins i tot quan és possible mantenir les distàncies de seguretat. Aquesta mesura entrarà en vigor tan aviat com s’hagi publicat al Butlletí Oficial de les illes Balears (BOIB). Per tant, previsiblement aquest cap de setmana.

PUBLICITAT

Excepció feta d’aquelles persones que, per motius de salut, no poden dur mascareta, a partir dels 6 anys, tothom estarà obligat a dur mascareta per sortir al carrer. A més a més, el govern autonòmic contempla sancions econòmiques per a qui no respectin la norma.

Així mateix, hi pot haver excepcions per a qui surti a fer esport, així com també a les platges i piscines.

Després del Principat, les illes Balears són la segona comunitat autònoma que imposa l’ús obligatori de les mascaretes als espais públics com a mesura per controlar la propagació del coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT