LA CONSELLERIA DE SALUT DEMANA ALS POLLENCINS QUE EXTREMIN LES MESURES DE SEGURETAT CONTRA LA COVID-19

1508

Arran de l’elevat nombre de contagis per SARS CoV-2 que s’han detectat a Pollença, la Conselleria de Salut i Consum ha publicat avui el següent comunicat:

“Salut recorda que l’ús correcte de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat d’1,5 m, el rentat de mans i la ventilació dels espais interiors són fonamentals per prevenir el contagi per coronavirus.

La Conselleria de Salut i Consum demana a la ciutadania de Pollença i de Porto Cristo que extremin les mesures de seguretat contra la COVID-19 atès l’augment de la incidència que s’ha registrat en ambdós nuclis durant la darrera setmana.

Segons els indicadors per proves diagnòstiques del Servei de Salut, a la zona bàsica de salut de Porto Cristo hi ha hagut 38 casos nous entre el 2 i el 9 de novembre. La incidència acumulada a 14 dies ha passat de 290,56 casos per 100.000 a 484,26. D’altra banda, la taxa de positivitat a 7 dies ha passat del 7,56 % a l’11,59 %.

PUBLICITAT

A la zona bàsica de salut de Pollença hi ha hagut 48 casos nous durant la darrera setmana. La incidència acumulada a 14 dies ha passat de 104,4 casos per 100.000 habitants a 374,62. Finalment, la taxa de positivitat a 7 dies ha passat del 6,1 % al 12,6 %.

Els nous casos d’ambdues zones són localitzats i es relacionen amb brots d’origen social, familiar i residencial.

Salut recorda que l’ús correcte de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat d’1,5 m, el rentat de mans i la ventilació dels espais interiors són fonamentals per prevenir el contagi per coronavirus.

  • Recordatori de les mesures principals de seguretat a Mallorca:
  • Màxim de 6 persones a les reunions i trobades socials, a casa i al carrer (excepte convivents).
  • Restricció de la mobilitat nocturna de 00.00 h a 06.00 h. Excepcions: per motius sanitaris, obligacions laborals o legals, assistència a persones dependents o amb discapacitat, retorn al lloc de residència o proveïment de combustible per dur a terme les activitats excepcionals esmentades, o per altres causes de força major.
  • Prohibició de l’ús de les barres en tots els bars i restaurants.
  • Aforament màxim en els llocs de culte del 30 %.
  • Aforament màxim en els espais comuns dels centres comercials, 50 %.
  • Aforament màxim en els gimnasos i similars, 30 %, i activitats grupals, màxim de 15 persones.
  • Prohibida la venda d’alcohol a partir de les 22.00 h.
  • Celebracions: noces, batejos, comunions i similars (no festes d’aniversari) màxim de 25 persones a l’interior i 50 persones a l’exterior.”

Pollença i Alcúdia uneixen esforços per lluitar contra la COVID-19

Avui dematí ha tingut lloc una reunió per adopcitar mesures conjuntes entre els municipis de Alcúdia i Pollença davant l’augment de contagis a ambdos municipis. A la reunió hi han participat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, i la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, els caps de la Policia Local, els regidors responsables de l’àrea d’ambdós ajuntaments i el destacament de la Guàrdia Civil de la zona. Un dels objectius de la reunió ha estat coordinar mesures per lluitar contra la COVID-19 i millorar la vigilància a les zones rústiques durant l’hivern.

El batle de Pollença ha declarat que reunions com aquesta es produiran de manera periòdica i que els objectius són clars: “actuar coordinats, evitar contagis, protegir la ciutadania, controlar els punts d’accés als municipis i recordar la importància del compliment individual i exhaustiu de les normes preventives higièniques i sanitàries”.

A més ha explicat que aquest cap de setmana s’han activat accions conjuntes que han tingut com a resultat l’obertura de cinquanta actes per incompliment de normativa com, per exemple, no portar mascareta, fumar al carrer, aforament excessiu en els establiments de restauració i reunions amb més gent de la permesa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT