LA CAEB CONSIDERA INSUFICIENT L’AJUDA DEL GOVERN PER ALS PURIFICADORS DE L’AIRE A BARS I RESTAURANTS

80
Moment de la reunió amb els representants de restauració de CAEB, PIMEB, CCOO i UGT. Foto: Govern de les illes Balears.

La Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) considera insuficient l’ajuda de 800 euros que el Govern de les illes Balears ha anunciat, perquè bars i resaturants adquireixin els sistemes de purificació de l’aire que permeti garantir una major seguretat als seus establiments.

El president de Restauració de la CAEB, Alfonso Robledo, va posar de manifest que l’ajuda del Govern de les illes Balears “és insuficiente”. “Segueixen faltant mesures econòmiques contundents que, realment, ens ajudin a sortir d’aquesta duríssima crisi econòmica”.

Les ajudes

Després d’una reunió amb els representants del sector de la restauració de CAEB i PIMEB, i dels sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va explicar en detall la nova convocatòria d’ajudes que es posarà en marxa aquest mes per finançar els sistemes de purificació d’aire als establiments de la restauració de les Illes, aprovades pel Consell de Govern.

La intenció de l’ajuda és facilitar la instal·lació de mesuradors de CO2 i de sistemes de purificació de l’aire, adreçades al sector de la restauració, i que ha de contribuir a combatre l’expansió del virus. En aquest sentit, el conseller va fer una crida a la responsabilitat de totes les parts, perquè les mesures arbitrades siguin respectades per tothom i incrementar així la seguretat a l’àmbit de la restauració. “O som especialment responsables -va puntualitzar el conseller- o no tindrem economia”.

PUBLICITAT

800 euros

En concret, s’habilitarà un ajut de 800 euros per a les empreses de restauració sol·licitants, que adquireixi o instal·li sistemes de ventilació i purificació de l’aire i que compti amb menys de 20 treballadors, ja que és un ajuda adreçada a la petita empresa de restauració. Per obtenir-la, els empresaris podran sol·licitar-la aportant una declaració responsable de la seva instal·lació.

El termini d’inici per a demanar aquestes ajudes és a partir del 21 de desembre, i es podrà fer de forma telemàtica a la seu electrònica del Govern.

Tècnicament, l’objectiu és llençar una sèrie d’ajuts per a les empreses que inverteixin en sistemes de depuració i ventilació i puguin garantir que l’establiment, en el seu interior, presenta una puresa inferior a 800 partícules de diòxid de carboni per milió de partícules, que són els paràmetres que ara mateix defineix el Ministeri de Sanitat com a un ambient segur.

La resposta de la CAEB

Des de la CAEB, explicaren que el preu dels mesuradors oscil·la entre 1.000 i 1.200 euros. Ara bé, no tots els establiments estan obligats a posar-lo. Una bona part dels locals estan ben ventilats. En aquest sentit, “què passa amb els bars, restaurants i cafeteries que no necessiten aquest sistema? Quines ajudes reben ells?”, es demanava Alfonso Robledo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT