LA BODEGA POLLENCINA DUNORD PRESENTA EL SEU PRIMER VI NEGRE

1198
A l'esquerra, Joan Gutiérrez amb el seu padrí recuperant una antiga vinya familiar. A la dreta, el nou vi negre del celler, Curolla

Després de mesos d’intens treball recuperant antigues vinyes familiars i sembrant-ne de noves, el jove enòleg pollencí Joan Gutiérrez va aconseguir obrir les portes del celler Du Nord Vitícola i va comercialitzar el seu primer vi a principis d’aquest 2020, anomenat l’Encanteri. Un vi blanc elaborat a partir de les varietats malvasia i giró ros, que en pocs mesos es va esgotar. Però el primer vi negre, degut a la criança en botes de roure francès, ha hagut d’esperar a final d’any. Curolla, que és com s’anomena, és un vi especial fet amb un 80% de gorgollassa i un 20% de Sirah del qual s’han fet 948 botelles.

Joan Gutiérrez ha estudiat enología i viticultura en San Sadurní d’ Anoya, i ha fet feina a cellers de La Rioja, Argentina, Mallorca, Toscana i Ribera del Duero. Tot i que no ve de família de viticultors, el seu pare i padrí si són afeccionats al cultiu del raïm i de la producció de vi. De fet per a aquest projecte ha recuperat antigues vinyes familiars a la zona de Son Fè a Alcúdia.

El celler es troba a la carretera vella de Campanet, on hi te una altra vinya. Gairebé tot el raïm que creix a aquestes vinyes és de varietats autòctones de Mallorca, com la gorgollassa, l’escursac, giró ros o monastrell. Per a una de les vinyes, s’ha usat una innovadora tècnica que consisteix a conrear un nombre molt més elevat de plantes per hectàrea amb la finalitat de crear parres molt més fortes, amb arrels més profundes, que no necessiten reguiu i per tant son més sostenibles. També s’han usat parres velles empeltades amb la varietat escursac i formades amb l’antic sistema de vas. De fet el proper vi que sortira al merca està elaborat amb aquesta antiga i desconeguda varietat illenca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT