LA BANDA DE POLLENÇA TÉ NOU DIRECTOR I REPRÈN L’ACTIVITAT

1068
Miquel Gayà Reinés és el nou director de la Banda de Música de Pollença.

A través d’un comunicat, la Banda de Música de Pollença anuncia que “després d’uns mesos intensos”, reprèn l’activitat.

Assajar en temps de covid-19

Aquest dijous dia 29 d’octubre “se celebrà una assemblea en la qual es presentava el projecte de la nova junta per als propers quatre anys i es decidia començar els assajos, uns assajos atípics i amb les mesures sanitàries estrictes per a agrupacions instrumentals i vocals, marcats per la COVID-19”, apunta la nota de la Banda.

De fet, aquest divendres dia 6 de novembre, la Banda “inicià els assajos sota la batuta del nou director que fou presentat als membres de la Banda i que, després d’una petita intervenció del president i del director, començaren a fer el que més agrada, música”.

Nou director

El director és Miquel Gayà Reyné. Nascut a Sant Margalida inicia els seus estudis musicals amb el trombó a l’edat de 9 anys amb el mestre Jordi Rosselló. Estudia el grau mitjà amb Patrick Guillaume i obté el títol de grau mitjà al Conservatori Professional de les Illes Balears. Posteriorment, estudia a l’Academia Internacional de Metall a Vila-Real amb Indalecio Bonet i Carlos Gil i rep masterclasses de solistes internacionals com ara Gilles Milliere, Michel Becquet, Ian Bousfield, Enrique Crespo entre d’altres. Obté el títol superior de Trombó al Conservatori Superior de Salamanca.

PUBLICITAT

Ha col·laborat amb la Banda Municipal de Palma, Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Real Filharmonia de Galícia, Orquestra Ciudad de Granada, Orquestra Encontres (Fundació ACA), i Acadèmia 1830 i ha treballat sota les batutes de Philippe Bender, Antoni Ros Marbà, Salvador Màs, Helmut Rilling, Nello Santi entre molts d’altres.

En l’àmbit de la música de cambra ha estat membre del quartet de trombons Compendium i del quintet de metalls Solistes de la Simfònica.

Ha treballat com a professor de trombó a les escoles de música de Santa Margalida, Muro, sa Pobla, Santanyí, Pollença, Manacor, Sant Llorenç i Capdepera. Actualment, treballa les escoles d’Artà i Alcúdia

En el camp de la música moderna, inicia el seu camí amb la banda de blues i R&B Big Yuyu & the Hot Nite Band i Trotsky Experience. Ha format part de les seccions de trombons de la Five O’Clock Big Band, Mallorca Jazz Orquestra, Alabaix Big Band i Glissando Big Band també és membre des col·lectius Orange Juice Funk i Branca Santa.

Al 2017 s’incorpora a la banda Dinamo.

Actualment cursa estudis superiors de Jazz i Música Moderna al Conservatori Superior de les Illes Balears.

Es recupera la figura del sotsdirector

La junta, amb l’acceptació de l’assemblea, ha recuperat la figura de sotsdirector, el qual s’encarregarà de dur la part pedagògica i didàctica de les Bandetes i del Calor musical, a més d’estar en constant contacte amb la direcció i producció artística.

La figura de sotsdirector va ser proposada per l’anterior director arran de la necessitat de dirigir la Banda, que es va haver de dividir, per tocar durant els actes del dia de la Patrona, principalment per la funció de “L’Alborada”.

Després de mesos intensos de reunions, planificacions amb la Federació Balear de Bandes de Música, amb l’Ajuntament i un llarg etcètera, la Banda de música de Pollença ha iniciat la seva activitat, una necessitat musical.

Primers concerts

Dins els projectes cal destacar la creació de diferents cicles de música i la participació, sempre que sigui possible, amb altres entitats musicals i culturals del municipi.

A hores d’ara s’està estudiant la possibilitat de realitzar diferents concerts, Santa Cecilia i Nadal, i oferir-los en streaming donada l’actual situació sanitària mundial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT