LA BADIA DE POLLENÇA, ESCENARI D’UNA REGATA DE DONES AMB MOLT D’ART

335
Les guanyadores de la regata amb el trofeu, un quadre d'Aina Perelló

Aquest cap de setmana, la Badia de Pollença ha estat escenari d’una regata de dones en què, a més de reinvidicar la presència de la dona en un esport tradionalment considerat d’homes, també es va apostar per l’art. No debades, el premi per a la guanyadora de la regata va ser un gravat de l’artista pollencina Aina Perelló.

La guanyadora de la regata va ser la metgessa Lucía Ugarriza, amb una estreta relació amb Pollença. Al capdavant del creuer Bachibuzu, Lucía va aconseguir fer front a una meteorologia poc favorable. De fet,”la regata no ha estat fàcil, perquè hi havia poc vent. He necessitat molta paciència i estar molt concentrada”, explicava Ugarriza a la premsa autonòmica. Tot i amb això, “ha estat una alegria immensa”, assegurava la guanyadora.

Nascuda a Getxo (Biscaia), Lucía Ugarriza està casada amb un pollencí amb qui ha format una família. Metgessa de professió, Lucía va ser feliç d’haver guanyat la primera regata de dones que es disputa a Pollença.

Una regata entre dones

L’objectiu d’aquest esdeveniment era “crear un projecte que mesclàs l’esport i l’art, a més de potenciar la figura de la dona”, per dir-ho en paraules de la directora de la Galeria Maior de Pollença, Jero Martínez, ideòloga i patrocinadora de la regata.

PUBLICITAT

Per a Lucía Ugarriza, “la idea em sembla genial, fantàstica. Crec que a Balears, a excepció de la Womens Cup i la Copa del Rei, és l’única iniciativa d’aquest estil”.

A la primera regata d’embarcacions capitanejades per dones, hi participaren un total de 18 vaixells de la qual 11 eren creuers i 7, Flying Fyfteen. Després de l’èxit d’aquesta primera regata, sembla ser que la convocatòria tendrà continuïtat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT