JUNTS RECLAMA EL DIAGNÒSTIC DE LA XARXA DE CLAVEGUERAM I PLUVIALS

199

La coalició progressista Junts Avançam reclama el diagnòstic de la xarxa de clavegueram i pluvials, juntament amb l’estudi de l’l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) per garantir la seguretat sanitària de les platges de Pollença.

A través d’una nota de premsa, la coalició progressista assegura que “valoram positivament que s’impulsi un projecte de recuperació de la Badia mitjançant fons europeus, a proposta de l’Associació Hotelera de Pollença i Reial Club Nàutic amb la col·laboració de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), que elaboraria un estudi inicial per analitzar, científicament, els condicionants que afecten el medi marí i terrestre de la Badia de Pollença”.

En aquesta mateixa nota de premsa apunten que “Les filtracions d’aigües amb presència destacada de fecals és una realitat a gran part del front marí del Moll de Pollença, afectant la qualitat de les aigües de bany, fent-les no aptes. Igualment afecten també a la salut de les persones, a  més d’incidir negativament a la flora i fauna marina, que al final repercuteix també de forma negativa en l’entorn marí d’una badia relativament tancada amb poca renovació natural de l’aigua. Malgrat fa anys que es produeixen en aquests darrers estius, la situació s’ha agreujat de forma notable.

En conseqüència, la problemàtica ambiental de la Badia de Pollença requereix d’actuacions actives per part de l’administració municipal en relació al diagnòstic de la xarxa de clavegueram i de pluvials. És necessari avançar el diagnòstic i, molt millor, si s’aconsegueix que se complementi amb un futur estudi per part de l’IMEDEA de tots els condicionants científicament provats que poden afectar el medi marí i terrestre de la badia.

PUBLICITAT

La necessitat de primer analitzar i després abordar les solucions s’ha de referir paral·lelament a la part marina de la Badia i a la part terrestre, on la competència és exclusiva de l’Ajuntament.

Aquesta proposta  d’estudi científic de la Badia per part de l’IMEDEA és el complement adequat de la moció aprovada fa uns mesos de redacció d’un projecte de sanejament integral del Moll de Pollença a instància de Junts Avançam i, l’estudi previ i diagnòstic, la primera passa imprescindible.

Pollença, com a municipi turístic, ha de garantir unes platges i unes zones de bany segures sanitàriament i la prevenció dels possibles abocaments de la xarxa de clavegueram i pluvials ha de ser prioritària. Els recursos econòmics derivats dels romanents de 30 milions d’euros de que disposa l’Ajuntament han de facilitar la posada en marxa d’aquestes mesures.   Des de Junts Avançam hem fet propostes de  modificació de les inversions previstes aquest 2021 perquè això sigui possible, posant en valor de les nostres platges i més en aquests moments de crisi sanitària i econòmica, quan és més important que mai que els serveis municipals s’impliquin al màxim en disposar de la millor temporada turística possible”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT