JUNTS AVANÇAM QUALIFICA D’INJUSTES LES AJUDES COVID-19 DE L’AJUNTAMENT

115

La coalició progressista Junts Avançam considera que l’Ajuntament hauria d’aportar una quanitat econòmica molt més important a les ajudes covid-19 que aquest matí es debatran durant una sessió plenària de caràcter extraordinari. De fet, Junts Avançam lamenten que una bona iniciativa com la dels bons de compra, sigui tan injusta que només beneficiarà un 10 per cent de la població adulta. Per això, demana la retirada del punt que fa referència als vals de compra de l’ordre del dia del Ple extraordinari d’avui a migdia, en considerar que, tot i que la iniciativa és bona, les bases d’execució no ho són. I és que l’ajuntament de Pollença planteja una subvencions de 40 euros només per al 10 per cent de la població adulta.

Des de Junts Avançam, senyalen que l’Ajuntament “planteja aprovar unes ajudes de 40.000 euros en vals de compra a empreses del municipi, dels quals simplement hi aporta menys de 13.500 euros, ja que la resta són aportacions del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca”.

Per això, el principal grup de l’oposició considera que “la campanya és queda insuficient per un Ajuntament que disposa de 25 milions d’euros als bancs”. En aquest sentit, apunten que “si ho comparam amb Ajuntaments com el de Manacor que mobilitzaren directanent 800.000 euros i va tenir una repercució econòmica de més d’un milió i mig d’euros en el teixit empresarial”.

Per tant, “Pollença premiarà simplement a les primeres 1.000 persones que gastin 15 euros amb un val de compra per 40 euros. Aquesta mesura és totalment injusta i aproximadament uns 9.000 ciutadans majors d’edat es quedaran sense bons de compra. Això deixa al voltant del 90 per cent de la població adulta sense la possibilitat de gaudir d’aquesta iniciativa. Al contrari del que es va aprovar a Manacor, on es va fer extensiu de dos vals de compra de 10 euros cada un a tota la població major d’edat, sense cap discriminació”.

PUBLICITAT

Per altra banda, Junts Avançam comenta que “l’Ajuntament de Pollença a més hauria de facilitar l’obtenció dels bons de manera telemàtica com va fer l’Ajuntament d Manacor i evitar desplaçaments i cues innecessàries a les dependències municipals”.

Per tot plegat, els progressistes lamenten també “l’inconpliment per part de l’equip de govern i en especial del regidor Miquel Llobeta, per no haver consensuat ni pactat les bases, tal i com es va aprovar al ple ordinari de gener a partir d’una moció del grup de Junts Avançam.

En definitiva, “és evident que una proposta positiva com aquesta necessita d’una quantitat econòmica molt més important i que sigui justa, per tal que se’n pugui beneficiar tota la ciutadania i tot el teixit empresarial del municipi de Pollença.

Per aquesta raó, consideram necessària la retirada del punt, per tal que es puguin consensuar i incloure les aportacions del grup de Junts Avançam”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT