JUNTS AVANÇAM PRESENTA UN RECURS EN CONTRA DEL NOU TRAÇAT DEL CAMÍ DE BÓQUER

338
Camí Vell de Bóquer

Al plenari de l’Ajuntament de Pollença del 24 de juliol es va aprovar la permuta d’un tram de l’actual camí de Cala Bóquer, per un tram que ve de l’urbanització de Bóquer I (Cal Pesso). Aquest tram enllaçaria amb l’actual camí a més de 100 metres després de la barrera de les cases.

Ara la coalició Junts Avançam ha presentat un recurs de reposició contra aquest acord perquè consideren que no és legalment viable. Segons el recurs de Junts, la part que es desafecta (que deixa de ser públic), i la part que s’afecta (que passa a ser propietat privada) no és equivalent i està molt descompensada, cosa que la llei no permet. Amb aquesta permuta 634 metres passaran a ser propietat privada, mentre que només 190 metres lineals es convertiran en públics.

A l’esquerra, Camí Vell de Bóquer

Fa dècades el camí de Bóquer surt de la rotonda de la via de circumval·lació (abans de l’avinguda Bocchoris), passa per davant les cases i arriba fins al mar. Per evitar que els excursionistes passassin tan a prop de les cases l’Ajuntament, amb Bartomeu Cifre com a batle, i la propietat, signaren l’any 2013 un acord per desviar el camí per davall de clastra, però el Consell de Mallorca no va permetre la permuta a causa del fet que el nou camí passava per sobre del jaciment arqueològic del Pedret de Boquer.

Proposta de dasafectació d’un tram del Camí de Bóquer

El març del 2019, amb Junts Avançam al govern municipal, es va incloure al Catàleg de Camins el Camí Vell de Boquer, un camí usat antigament que anava des de l’urbanització de Bóquer I (Cal Pesso) fins just després de les cases. La intenció era desafectar el camí actual que passa per les cases i permutar-lo pel camí que s’havia inclòs al catàleg. Però el mes de novembre del mateix any, ja amb Bartomeu Cifre al capdavant de l’equip de govern, es va dur al plenari la proposta d’allunyar encara més el camí de les cases, creant així un traçat alternatiu en la darrera part del camí vell.

PUBLICITAT

Junts Avançam considera que si es fa efectiva la permuta s’incumplirà l’equivalència de valors eque és permuten, tal com estableix la Llei de règim local de les Illes Balears.A més en tractar-se d’una zona amb la categoria d’ARIP i ANEI, creuen que fa falta un estudi comparatiu d’alternatives, a fi de triar la manco impactant.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital