JUNTS AVANÇAM DENUNCIA EL BATLE d’INCOMPLIR LA LLEI

376
Foto: Ajuntament de Pollença.

La coalició progressista Junts Avançam denuncia que el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, incompleix la llei i no facilita la informació requerida sobre l’enderrocament de les cases de l’Hort del camí del Puig.

“Des de l’equip de govern liderat per Bartomeu Cifre Ochogavia s’incompleix la Llei i es conculquen novament els drets de l’oposició per tal de fer la tasca de control i seguiment de l’acció de govern”, apunten des de Junts Avançam.

Per això, “lamentam que després de gairebé tres setmanes d’haver iniciat l’enderrocament i destrucció de l’antic habitatge de l’hort del camí del Puig; des de l’equip de govern no se’ns ha facilitat la informació requerida  mitjançant la petició registrada el 24 de març per part del grup municipal de Junts Avançam. L’equip de govern disposava de 5 dies hàbils per facilitar la informació sol·licitada i aquest termini ha estat superat en escreix”. Per tant, “a dia d’avui denunciam aquesta opacitat ja que no se’ns ha facilitat cap tipus d’informe”.

Des de Junts Avançam, “exigim tal i com marca la llei que ens facilitin una còpia dels informes que s’han basat per  enderrocar les cases ubicades a la finca de les faldes del camí del Puig. Reclamam poder realitzar la  tasca de control i que facin públics els detalls d’aquesta demolició: el projecte d’enderrocament, els informes preceptius, el tractament de residus, la direcció de les obres, la llicència de demolició i el pressupost d’execució previst, tal i com vàrem demanar públicament i com registràrem per escrit.”

PUBLICITAT

“El fet de no voler posar a disposició de l’oposició tota aquesta informació, és una mostra més de l’opacitat i de la forma autoritària de governar del batle de Pollença, a més sembla com si tingués alguna cosa a amagar, com si no disposàs dels informes prescriptius.”

Finalment, senyalen que “Bartomeu Cifre Ochogavia ja va liderar una oposició clara i contundent, durant la legislatura passada, posant impediments continuats en  l’adquisició de la finca de l’Hort del camí del Puig, i ara va decidir de forma unilateral i sense consens enderrocar un edifici  amb caràcter tradicional, amb una antiguitat superior als 150 anys i que hagués pogut servir per acollir diferents usos públics, ara que s’ha aprovat la possibilitat d’ubicar-hi una estació d’autobusos, entre d’altres serveis”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT