JUNTS AVANÇAM DEMANA QUE ES MANTENGUIN LES ZONES RECREATIVES A LES PLATGES

182

La coalició progressista Junts Avançam demana a demarcació de Costes que es mantenguin els parcs infantils de les platges del Port i també les taules de Llenaira per a l’ús de la ciutadania.

A la mateixa nota de premsa, Junts Avançam aprofita “també per demanar a la Cap de de la demarcació que tengui en consideració les al·legacions dels sancionats l’any passat donada la difícil situació de la pandèmia”.

Des de Junts Avançam, expliquen que “les platges d’Albercuix i Tamarells del Port de Pollença que transcorren des de l’aeròdrom militar fins a la Roca de Llenaira, són trams de platja urbana, que figuren al projecte de sol·licitud d’autorització de béns de domini públic marítim-terrestre que presenta l’ajuntament de Pollença per a gestionar l’explotació de diversos serveis lucratius i no lucratius en diferents lots”.

I comenten que “actualment, està en procés de revisió i de resolució d’esmenes i deficiències de la sol·licitud l’ajuntament de Pollença a aquesta Demarcació d’explotació del domini per el període 2021/2023”.

PUBLICITAT

Per aquesta raó, Junts Avançam des de l’oposició fa arribar a la Demarcació de Costes “un parell d’aspectes a tenir en compte per tal que es pugui autoritzar i mantenir els serveis de parcs infantils instal·lats al llarg del tram urbà de les platges abans citades així com les taules de la zona recreativa de la roca de Llenaira que han estat donat servei a aquest indret des de fa més de dues dècades”.

Entre aquests aspectes, Junts Avançam apunta la consideració del tram com a platja urbana donada la proximitat amb el nucli de població, a l’hora que recorda que la platja dels Tamarells, a més a més, és artificial i es construí els anys 90 per a un ús turístic.

Finalment, Junts Avançam fa referència als “parcs infantils homologats i adaptats i taules d’esbarjo, formen part del model de platja que gaudim des de fa molts anys i considerem que no han de ser uns elements desmuntables, perquè no tenen cap impacte mediambiental, no som elements lucratius i, a més a més i sobretot, volem destacar que fan una tasca social imprescindible per als visitants, però sobretot per els residents del municipi, els infants del nostre poble que en fan ús durant tot l’any afavorint així a un desenvolupament personal i de vincle amb el medi marítim del nucli”.

Des de l’oposició, Junts Avançam explica que la setmana passada va registrar aquesta petició a la Demarcació de Costes de les illes Balears, de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Secretaria d’Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica, perquè tengui en compte i consideració la funcionalitat de la platja del Moll per als residents.

Sobre els expedients sancionadors

Junts Avançam aprofita “per fer una referència a la situació dels expedients sancionadors incoats durant aquest 2020 per ocupació sense autorització d’alguns negocis del municipi al domini públic marítim terrestre que van sol·licitar directament a la Demarcació de Costes donada la renuncia de l’Ajuntament de Pollença a l’autorització per al 2020”.

I demana “que es tenguin en consideració les al·legacions que hagin pogut fer els interessats per tal que s’imposin les sancions mínimes donada la difícil situació de crisis econòmica i social derivada de la crisis sanitària de la pandèmia de la covid-19 que ha suposat l’estat d’alarma amb el retard dels processos administratius i la difícil situació laboral ja prou castigada i en suport al teixit empresarial del municipi de Pollença del qual en som representants”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT