JULIOL COMENÇA AMB VETLADES A LA FRESCA DE MÚSICA DESCONFINADA

968

Demà, dimecres 1 de juliol, començaran els Concerts de Música Desconfinada, vetlades a la fresca als tres nuclis de població del municipi.

Jah Bless actuarà a la plaça del Monument (1) i Jive Jam, a la plaça Vella (2), a Pollença. Disaster Duo tocarà al passeig Anglada Camarasa, devers l’Hotel Sis Pins (5), al Moll i Julie and Pep Toni, davant l’estàtua del pintor Llorenç Cerdà a a sant Vicenç (7).

Tots els concerts es faran entre les 20 i les 22 hores, tant a Pollença com al Moll i a Sant Vicenç. La idea, segons ha avançat el delegat de Cultura, Josep Marquet, “és crear ambient, que la gent s’aturi a una terrassa o, simplement, a sentir música. Per això, posarem cadires per qui vulgui seure”.

Per evitar que no es respectin les distàncies de seguretat, “col·locarem roll-ups, ja que els adhesius al terra no varen donar bons resultats. I, en cas que es produeixin aglomeracions i la gent no creu les indicacions dels músics, el concert s’aturarà”, ha advertit Marquet.

PUBLICITAT

Divendres 3 de juliol, segon concert

Divendres 3 de juliol, entre les 20 i les 22 hores, hi tornarà haver Concerts de Música Desconfinada a Pollença, al Moll i a Sant Vicenç, però en altres emplaçaments. Així The Machins actuarà a la plaça Major (3) i Arnaud Bazin al carrer Pere Josep Cànaves (4), davant el Museu. Dani i Joana tocaran a la plaça Miquel Capllonch al Moll (6) i Jaume Mas a cala Molins a Sant Vicenç (8).

Un estiu de música desconfinada

Cada dimecres i cada divendres, entre les 20 i les 22 hores, a diferents escenaris de Pollença com les places del Monument, Vella, Major, Seglars, Almoina i diversos emplaçaments de la plaça de ca les Monnares (davant Moixet Pintat i entrada del Pàrking), a més de l’entrada de davant el restaurant Can Mir, el carrer Pere Josep Cànaves davant el Museu i el Pont Romà.

Els escenaris del Moll es limiten a tres punts: un a la plaça Miquel Capllonch i dos al passeig Anglada Camarasa, un davant el Bar 1919 i l’altra devers l’Hotel Sis Pins.

I, a Sant Vicens, els música tocaran davant l’estàtua de Don Llorenç Cerdà o a cala Molins.

A cada un d’aquests indrets petites formacions musicals d’un, dos, tres o, com a molt, quatre músics ompliran de notes els vespres d’estiu. La idea és crear ambient “no volem aglomeracions, sinó que la idea és, com s’ha fet altres anys a la plaça Major, tocar tant per als que seuen a les terrasses com per als que passen i s’aturen o no, i pels que venen a posta per sentir música”, ha explicat el músic Toni Oliver.

El mateix Oliver ha comentat que “en anglès, d’això que volem fer a Pollença se’n diu busking, música de carrer, perquè els que passin si se volen aturar, s’aturin a escoltar o no, i qui vulgui sentir tot el concert, perfecte. Tothom pot fer el que vulgui: escoltar, passar, asseure’s a una terrassa… La idea és omplir de música carrers i places”.

Grups i músics

Els grups i músics que participen als Concerts de Música Desconfinada són Disaster Duo (versions de pop i rock), De Chamba Na (flamenc), Llorenç Mas (dj amb un espectacle interactiu), Jah Bless (reagea), Jive Jam (jazz), Disaster Dou (versions de pop i rock), Julie & Pep Toni (versions de pop i rock), The Machins (músics de Dinamo que fan versions d’Antonio Machín), Arnand Bazin (pop, folk i música francesa), Dani i Joana (un grupet nou que fa versions de pop i rock) i Jaume Mas (versions de pop i rock amb estil propi), així com també la cantant pollencina Marta Ferrer que també fa versions de pop.

Tots els músics que participen als Concerts de Música Desconfinada formen part de l’Associació de Músics de Pollença i interpreten estils musicals ben diversos “gairebé tots, excepte heavy metal perquè, justament, la idea és crear ambient. Per això, se sentirà jazz, blues, bossa nova… i versions de pop o de rock suau”, apunta Oliver.

A més a més, “hem apostat per formats petits de com a molt quatre músics. Alguns, com Jaume Mas, per exemple, actuen en solitari i altres, com Marta Ferrer amb un piano. Te dic, com a molt quatre músics”, afirma Oliver que insisteix en què “allò que no volem són aglomeracions, sinó ambientar places i carrers”.

Aquest cicle musical està organitzat per l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Pollença amb col·laboració amb l’Associació de Músics de Pollença. Com s’ha dit en altres ocasions, més enllà de la finalitat sociocultural d’aquests concerts, la intenció és ajudar el col·lectiu dels músics, un dels sectors més perjudicats per la crisi sanitària, i també bars i restaurants, també afectats per una temporada turística complexa.

Aquells que, de manera totalment desinteressada, varen amenitzar el confinament a molts pollencins amb actuacions que emetien a través de les xarxes socials, ara tornen amb més música; música a la fresca, en directe directíssim i amb públic, un públic al qual demanen molta responsabilitat. En definitiva, amb Concerts de Música Desconfinada.

Sons de Nit

Amb el cartell d’entrades exhaurides, dijous 2 de juliol, a les 21 hores, al Claustre de Sant Domingo, a Pollença, hi haurà el primer concert del cicle Sons de Nit, a càrrec de Maika Makosvki.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT