JOSEP ANDREU MARTORELL MEDITERRANITZA EL PAD THAI

442

El pad thai és un plat originari de la cuina tailandesa, així ho apunta el foodie pollencí Josep Andreu Martorell qui aquest estiu l’ha “mediterranitzat” amb unes burballes arrissades de Porreres com es va poder veure al programa Fred i Calent d’Ib3 Televisió.

El mateix Martorell explica que el pad thai diguem que ortodox “se fa amb fideus d’arròs, unes salses típiques com són la de peix o soja, una part dolça i coenta, gambes, pollastre i fruits secs”.

Ara bé, el pad thai de Josep Andreu du pebre de cirereta, ametles i les burballes rissades de Porreres, tot un clàssic a les cuines mallorquines.

Josep Andreu Martorell cuinant per a les càmeres del programa Fred i Calent d’Ib3 Televisió.

Ingredients

Per fer el pad thai de burballes rissades de Porreres necessitam alguns aromatitzants com l’all, el gingebre i el pebre de cirereta, a més de salsa de soja, cilandre, oli verge d’oliva, sal i pebre bo.

PUBLICITAT

Pel que fa a verdures, hi posarem: ceba, ceba tendre, pebre vermell, germinats de soja i carabassó.

De proteïnes, farem servir gambes, una truita de tres ous i una pitrera de pollastre.

Finalment, també posarem un pebre coent i alguns fruits secs com ametles, llavoretes de sèssam i coco sec que aportarà un punt de dolçor al plat final.

Amb els amics, tots els plats milloren.

Elaboració

Amb una gota d’oli d’oliva verge extra, sofregim un all i un poc de gingebre. Afegim un poc de salsa de soja, cilandre i un pebre de cirereta. Salpebram al gust i reservam.

Per altra banda, tallam ben petit i netejam les verdures i les proteïnes. I bullim les burballes i les reservam.

A continuació, saltejant les gambes, el pollastre i la truita i reservam.

Dins la mateixa paella, saltejam les verdures tenint en compte el temps de cocció de cadascuna.

Finalment, ho mesclam tot: burballes, proteïnes i verdures. Amanim amb salsa de soja, pebre coent

En estar tot cuit, mesclam burballes, proteïna i verdures, i afegim la salsa de soja i el coent. Per acabar de muntar el plat, afegim séssam, ametles, cilantre, coco i pebre coent al gust.

Si voleu veure el vídeo de Fred i Calent en què Josep Andreu Martorell cuina aquest pad thai de burballes rissades de Porreres, seguiu aquest enllaç.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT