JOANA SERRA DE GAYETA REEDITA DUES OBRES DE JOVENTUT

387
L'escriptora Joana Serra de Gayeta. Foto: Miquel Àngel Cañellas.

Joana Serra de Gayeta ha dedicat la seva vida a les lletres, com a professora de Llengua espanyola a la Universitat de les illes Balears (UIB) i com a escriptora de llibres de text i de literatura. Aquests dies, ha trascendit que la Nova Editorial Moll reedita dues obres de joventut en un mateix volum: Taules de marbre i el relat Nosaltres esperàvem Mr. Marshall.

Taules de marbre és un recull de relats breus que Serra de Gayeta va escriure entre els 20 i els 24 anys, mentre estudiava a l’Estudi General Lul·lià de Palma i també a Barcelona. De fet, ella llegia fragments als seus companys i foren ells qui l’any 1974 l’animaren a presentar les narracions al Premi Ciutat de Manacor, distinció que va guanyar.

Nosaltres esperàvem Mr. Marshall és també un relat de joventut que s’afegeix als relats de Taules de marbre amb els quals comparteix temàtica: el món de la infantesa en un poble de Mallorca dins el context de la postguerra.

Portada de la nova edició de Taules de marbre de Joana Serra de Gayeta.

Segons declaracions de la mateixa Joana Serra de Gayeta a Última Hora, “tornar a publicar em dona una felicitat absoluta”. De fet, des que li proposaren reeditar els relats de joventut, va rebre la notícia amb molta il·lusió. És més assegura que li va agradar molt rellegir aquells relats amb els quals encara se sent identificada. És més, s’ha animat a començar a escriure una novel·la que, segons manifesta la pròpia escriptora, es dirà Ell i tu.

PUBLICITAT

Després d’una presentació a la Misericòrdia de Palma, programada per al dia 22 d’octubre, a les 19 hores, Taules de marbre es presentarà a Pollença per devers la Fira.


La presentació de la primera edició de Taules de marbre de Joana Serra de Gayeta a Pollença es va fer a la galeria Norai, centre neuràlgic de la cultura als anys 70. L’escriptora recordava a través del Facebook que el galerista Miquel Cerdà Salas i la seva dona, Maria Cifre, li donaren molt de suport. Fins i tot, Cerdà Salas “va haver d’anar a Palma, al Govern Civil a demanar permí”, detallava.
La presentació, que va anar a càrrec dels escriptors Aina Aloy i Joan Perelló va ser tot un èxit. Hi va anar una gentada tant de Pollença com de Palma i d’altres pobles, entre els quals “Toni Mus, en Rafel de “Perlas y Cuevas” i en Parera de Manacor (clar, havia estat premi Ciutat de Manacor)”, recordava Serra de Gayeta a les xarxes socials. Foto Facebook Joana Serra de Gayeta.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT