JOANA SERRA DE GAYETA PRESENTA TAULES DE MARBRE AL CLUB

130
Portada de la nova edició de Taules de marbre de la pollencina Joana Serra de Gayeta.

Avui, divendres 13 de novembre, a les 19 hores, al Club Pollença, la professora i escriptora pollencina Joana Serra de Gayeta presentarà Taules de marbre (Nova Editorial Moll, 2020).

La presentació anirà a càrrec de la pròpia autora, Joana Serra de Gayeta, i de l’editor, Tomeu Canyelles. Per la seva banda, el Doctor Pere Salas, que també havia de participar a l’acte, hi participarà, però no presencialment.

Taules de marbre

Escrita a Barcelona a principis dels anys setanta, Taules de marbre és un recull de relats breus que Joana Serra de Gayeta va escriure essent estudiant. Impregnats de la melangia i la tristor d’aquells que viuen allunyats de casa, els relats d’aquella jove pollencina meresqueren el Premi Ciutat de Manacor 1974.

Des del punt de vista literari, Taules de marbre constitueix un retrat generacional profundament introspectiu. La autora descriu amb precisió el món interior d’uns personatges guiats pels estímuls sensorials. Es tracta d’estíuls com el gust de l’herba, els colors redescoberts de nou, el tacte fred d’una taula de marbre…

PUBLICITAT

Nosaltres esperàvem Míster Marshall

En aquesta reedició, Taules de marbre es completa amb un relat inèdit de la mateixa Joana Serra de Gayeta: “Nosaltres esperàvem Míster Marshall” (1976). En aquest cas, es tracta d’un text que porta el lector al món subtil i retorçat de la infància. I, a l’hora, descriu el despertar d’una illa que portava a la seva pell la marca d’una guerra massa recent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT